Astra ataca segmentul asigurarilor de sanatate exclusiviste cu acoperire in strainatate

Astra Asigurare-Reasigurare a intrat pe segmentul asigurarilor de sanatate exclusiviste cu acoperire in strainatate prin parteneriatul incheiat cu asiguratorul de renume mondial AXA.
Astra Asigurare-Reasigurare a adus pe piata romaneasca, in parteneriat cu compania de asigurari AXA, politele de asigurare de sanatate cu acoperire in strainatate Astra Sante "Premiere Classe" si Astra Sante "Deluxe".

"Prin aceste produse de asigurari de sanatate, Astra intra pe piata complexa si exclusivista a asigurarilor de lux, inexistente in Romania pana la aceasta data. Aceasta nisa de piata este acoperita prin cele doua planuri de asigurare, servicii de spitalizare - diagnosticare, tratament si interventii chirurgicale intr-o retea de aproape 1.500-2.000 de spitale sau clinici puse la dispozitie prin parteneriatul cu AXA Krankenversicherung AG in Germania si Austria", a declarat Cornelia Scarlatescu, directorul directiei de asigurari de viata si sanatate al companiei, care a mentionat ca obiectivele vizeaza vanzarea a cateva mii de astfel de polite in 2009.

Sumele asigurate de politele lansate nu sunt limitate si acopera toate bolile, cu cateva exceptii clar definite (afectiunile provocate de consumul de droguri, interventiile chirurgicale estetice), si toate serviciile medicale necesare in cursul spitalizarii pentru diagnosticarea si tratamentul unei persoane intrate in asigurare, conform celor declarate de sefii Astra.

„Nu exista o suma maxima asigurata. Orice interventie chirurgicala necesara va fi facuta indiferent de cost si orice caz va fi investigat pana cand problema de sanatate va fi rezolvata”, a tinut sa sublinieze Scarlatescu.

Noul produs se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si grupurilor.

"Pretul unei polite porneste de la 120-150 de euro pe luna pentru produsul Premiere Classe, iar pentru produsele de lux, pretul porneste de la 1.000 euro pe luna nedepasind insa 2.000 de euro lunar", dupa cum a specificat Scarlatescu.

Prima medie pentru noul produs va fi pana in 200 euro pe luna, a mai spus Scarlatescu.

Polita Astra „Sante Premiere Classe” este pusa pe piata din Romania prin patru planuri de asigurare de baza: Premium, Full Premium, Premiere Gold si Premiere Platinum cu acoperiri diferentiate in raport atat cu optiunile clientilor, cat si cu posibilitatile financiare ale acestora. Primele doua planuri au o franciza de 750 euro pe an, valabila doar in caz de spitalizare in strainatate, dar nu si pentru investigatiile medicale, conform reprezentantilor companiei.

Apoi, polita Astra Sante Premiere Classe se adreseaza persoanelor cu venituri peste medie care opteaza pentru standarde medicale performante in domeniul ingrijirii sanatatii.

Astra Sante Deluxe este un pachet exclusivist, adresat persoanelor ce doresc sa cumpere produse de lux in domeniul ingrijirii sanatatii, serviciile pentru acest pachet fiind personalizate si de minimum cinci stele.

In plus, politele Premiere Platinum, Premiere Gold si Astra Sante Deluxe ofera suplimentar servicii de transport medical aerian si terestru neasistat in limita a 1.000 de euro pe an de persoana.
Toate planurile de asigurare vor oferi mai multe tipuri de servicii, precum cele de urgenta prespitalicesti si medicale de urgenta. Totodata, asiguratii beneficiaza de transport medical de urgenta asistat, inclusiv aerian, catre un furnizor de servicii medicale in caz de accident sau urgenta medicochirurgicala.

Serviciile mentionate vor fi oferite pentru spitale din Germania, Austria si Romania. Pachetele de asigurare vor presupune prime diferentiate in functie de varsta si starea de sanatate a asiguratilor.

Produsele vor fi vandute atat prin propria forta de vanzari, cat si printr-un parteneriat cu brokerul TPSH-Group, care colaboreaza si cu BCR Asigurari in Romania.

TPSH Int. Insurance & Reinsurance Brokers este o companie germana al carei obiectiv este evaluarea si transferul riscurilor, in domeniul economic international al asigurarilor activand in sectorul asigurarilor de persoane, de sanatate si industriale.

Oficialii asiguratorului roman au declarat ca, prin acest produs de asigurare, lanseaza un parteneriat pe termen lung cu AXA, prin divizia AXA Reinsurance a AXA Krankenversicherung AG.

AXA este una din cele mai mari firme de asigurari din lume, cu active sub administrare de aproape 1.000 de miliarde de euro.

Potentialul pietei de asigurari de sanatate din Romania cu acoperire externa

Potentialul pietei de asigurari de sanatate din Romania cu acoperire in strainatate este estimata la 40.000-50.000 de persoane, potrivit Corneliei Scarlatescu.

„Ai nevoie de curaj si indrazneala sa lansezi un astfel de produs pe piata romaneasca in astfel de conditii economice, dar credem ca este nevoie de el pentru a ajuta la ridicarea nivelului serviciilor de sanatate din Romania”, a mai spus Scarlatescu.

Piata asigurarilor de sanatate are un potential foarte mare in viziunea oficialilor companiei, care considera ca succesul noului produs va fi asigurat tocmai de criza financiara mondiala. „Este un lucru stiut ca pe timp de criza tocmai aceste produse de protectie inregistreaza cresteri considerabile, iar in Romania piata are un potential enorm care se va evidentia odata cu schimbarea de mentalitate a romanilor vizavi de produsele de sanatate”, au mai spus oficialii companiei.

„In 2009 cateva mii de persoane vor accesa aceste produse. Stim persoane interesate inca dinaintea lansarii produsului, persoane din middle management, din domenii precum cel financiar-bancar”, a adaugat Scarlatescu.

„Ne-am propus sa incheiem anul cu o cifra de afaceri de circa 770 milioane de lei, nu credem ca noile produse vor avea o pondere semnificativa deocamdata, dar le vom putea sustine prin segmentul asigurarilor auto”, a adaugat Radu Mustatea, presedintele directoratului asiguratorului Astra.

Totodata, oficialii companiei au anuntat ca luna aceasta compania se va extinde si in Ungaria cu produsul Astra Medica, lansat toamna trecuta, prin care se va adresa persoanelor cu venituri medii. De la lansare si pana la aceasta data, compania de asigurari a vandut peste 2.000 de polite Astra Medica.

Astra Asigurari si-a sporit de patru ori profitul brut in primul trimestru din acest an, pana la 4,33 milioane lei, pe fondul cresterii volumului de prime brute subscrise cu 45% a afacerilor, in timp ce anul trecut compania a inregistrat un volum de prime brute subscrise totale de 649,9 milioane lei, in crestere cu 74% fata de 2007, si un profit de 3,49 milioane lei, mai mare cu 31% fata de cel bugetat.

Compania este controlata de omul de afaceri Dan Adamescu, prin intermediul grupului Nova Trade, ce detine 72,7% din actiunile asiguratorului.

Mustatea: piata romaneasca de asigurari ar putea depasi 2,5 mld. euro in 2009

Insa, per total, piata romaneasca de asigurari ar putea depasi valoarea de 2,5 miliarde euro in acest an, in crestere cu aproximativ 5% fata de 2008, cand companiile de asigurari au subscris prime brute in valoare de 8,78 miliarde de lei (2,38 mld. euro), cu 22,4% mai mult decat in 2007, dar evolutia industriei depinde foarte mult de cursul de schimb, a mai declarat Mustatea.

"Cred in continuare ca piata de asigurari va fi de minimum 2,5 miliarde euro", a declarat Mustatea, care se asteapta la relansarea economiei autohtone in a doua jumatate a anului in curs.

El a mai mentionat faptul ca, daca piata de vanzari de autovehicule isi revine, e clar ca asigurarile auto vor incepe sa creasca la randul lor.
Piata ar putea fi impulsionata si de asigurarile obligatorii de locuinte, potrivit presedintelui Astra.

Mustatea a explicat ca cele 3 riscuri acoperite de asigurarea obligatorie a locuintei, adica cutremur, inundatii si alunecari de teren pot fi acoperite doar de companiile membre ale Pool-ul de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), celelalte societati putand incheia numai asigurari facultative, care nu includ aceste riscuri.

Presedintele asiguratorului a explicat ca asigurarea facultativa, care acopera si cele 3 riscuri, poate tine locul celei obligatorii, in primul an de aplicare a legii.

Astfel, suma maxim asigurata prin polita obligatorie este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru locuintele de tip B, in timp ce prima obligatorie este de 20 euro pentru locuintele de tip A si de 10 euro in cazul celor de tip B.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri