Intesa Sanpaolo Bank a operat recent modificari semnificative in strategia de creditare pentru persoane fizice, prin diminuarea dobanzilor cu pana la 4 puncte procentuale pentru creditele de nevoi personale fara garantii si 2.25 puncte procentuale pentru creditele cu garantie ipotecara.
Astfel, noua dobanda a creditelor de nevoi personale fara garantii in lei este 17% pastrandu-si avantajul de dobanda fixa pe intreaga perioada de creditare. DAE calculat pentru un credit pe o perioada de 60 luni este 19.52%.

Creditele ipotecare sunt oferite in euro cu o marja noua a dobanzii de 7,25%, dobanda totala pentru luna iulie fiind de 8,01%, repectiv in lei cu o marja de 3,50% ajungandu-se la o dobanda totala de 13,68%. Comisionul de acordare la creditele ipotecare a fost diminuat la 2%. Marjele de dobanda la credite de nevoi personale cu ipoteca au fost micsorate la 8% la euro, obtinand o dobanda totala aferenta lunii iulie de 8,76%, repectiv 3,75% la lei, dobanda totala fiind 13,93%.

In structurile de pret pentru creditele cu ipoteca nu se aplica nici un comision de administrare lunar sau anual, astfel incat DAE estimat pentru creditele ipotecare este 8,54% la euro si 14,91% la lei, iar pentru creditele de nevoi personale 9,42% la euro si 15,29% la lei (estimare realizata pentru o perioada de 30 ani).

„Ajustarea dobanzilor la credite este un nou semnal al dorintei noastre de a fi cat mai aproape de clienti si al soliditatii bancii noastre. Incurajam cu responsabilitate relansarea creditarii pentru persoanele fizice, iar eforturile noastre vor continua si, in scurt timp, vom lansa pe piata noi produse pentru segmentul persoanelor fizice”, declara Riccardo Parasporo, director general adjunct Intesa Sanpaolo Bank.

Dobanzile pentru creditele cu ipoteca atat pentru lei, cat si pentru euro se ajusteaza in functie de rata de referinta interbancara Robor, respectiv Euribor la 1 luna. De asemenea, Intesa Sanpaolo Bank ia in calcul o gama variata de venituri largind astfel aria si sansele de accesare a produselor de creditare pentru persoanele fizice. Gradul de finantare al bancii este de maxim 85% din valoarea justa a imobilului.

Intesa Sanpaolo Bank este parte a grupului Intesa Sanpaolo, una dintre primele 10 institutii financiare din lume. Intesa Sanpaolo Bank a obtinut un profit operational de 35 milioane lei (circa 9 milioane euro) in 2008, in crestere cu 34% fata de 2007. Activele totale ale bancii au ajuns la valoarea de 2 794 milioane lei (700 milioane euro) la sfarsitul lui 2008, in crestere cu 56% fata de decembrie 2007. Banca detine in preyent o retea de circa 100 sucursale si agentii.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri