Cursul de schimb va urca pana la 4,6 lei pentru un euro in urmatoarele sase luni, dupa care va scadea la 4,4 lei/euro in august 2010, estimeaza analistii ING Bank Romania in ultimul lor raport asupra evolutiei valutelor.
Pentru urmatoarea luna economistii ING mizeaza pe un curs de schimb de 4,25 lei pentru un un euro si estimeaza ca peste trei luni, nivelul sau va urca usor pana la 4,3 lei/euro.

"Tinand cont ca inrautarirea indicatorilor macroeconomici a fost mai accentuata decat se astepta si a fost cauzata de recesiunea tot mai severa, iar aşteptarile FMI vizeaza o adancire a deficitului bugetar la 7,3% din PIB, prognozam o depreciere mai pronunţată a leului pe termen mediu, ca urmare a deciziei de a folosi o parte din banii de la FMI pentru finanţarea deficitului bugetar", explica analistii ING.

In plus, ING mizeaza si pe continuarea relaxarii politicii monetare si anticipeaza o noua reducere de jumatate de punct a dobanzii, dupa ce Banca Nationala a Romaniei a redus dobanda cheie cu inca 0,50 puncte procentuale pe 4 august, la 8,5% pe an.

"Moneda locala continua sa fie tranzactionata intr-un interval restrans, in spatele stabilitatii cursului aflandu-se, probabil, banca centrala, care ar putea interveni pe piata, daca va fi necesar, dat fiind ca guvernatorul BNR si-a reafirmat angajamentul de a mentine scazut gradul de volatilitate a cursului", se explica in raportul ING.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Michael Schmidt: In anii 90 nu exista niciun fel de predictibilitate
Setari Cookie-uri