Valoarea anuntata initial era de 1,1 miliarde lei, iar randamentul maxim acceptat a fost de 10% pe an.
Bancile au depus cereri de cumparare de aproape 2,37 miliarde lei (554 milioane euro).

La sedinta similara din 17 august, MFP a vandut titluri de stat cu maturitate la 6 luni de 1,34 miliarde lei (317,8 milioane euro), la un randament mediu anual de 10,45%, anunta NewsIn.

MFP si-a propus sa atraga in septembrie 6 miliarde lei prin certificate de trezorerie cu discont la 6 si 12 luni si prin obligatiuni de tip benchmark pe 3 si 5 ani, dupa ce in primele opt luni Finantele au emis titluri de stat in lei de peste 51,2 miliarde lei. in prima sedinta din septembrie, MFP a plasat obligatiuni pe 5 ani de aproape 226 milioane lei, la un randament mediu de 9,91% pe an, iar in a doua, ministerul a respins toate ofertele bancilor, motivand ca randamentul era inacceptabil.

Dupa primele sapte luni, deficitul bugetar al Romaniei a ajuns la 3,5% din produsul intern brut (PIB) revizuit la 497,3 miliarde lei.

Fondul Monetar International (FMI) a revizuit tinta agreata cu autoritatile romane pentru deficitul bugetar la 7,3% din produsul intern brut in acest an, fata de nivelul stabilit anterior, de 4,6% din PIB, iar Fondul va aloca pentru acoperirea deficitului bugetar al Romaniei jumatate din transele care trebuie sa intre in septembrie si in decembrie, respectiv circa 1,75 miliarde euro.