Partidul National Liberal (PNL) este cel care il sustine pe Bogdan Olteanu (foto) pentru functia de viceguvernator BNR, dupa ce acesta a mai fost presedintele Camerei Deputatilor si ministru delegat in relatia cu Parlamentul pe perioada guvernului condus de Calin Popescu Tariceanu.

Avocatul liberal a primit aviz favorabil pentru pozitia in cadrul BNR din partea Comisiilor de buget-finante din Parlament marti seara, dupa ce candidatura sa a fost anuntata tot in ziua respectiva.

In 1997 Bogdan Olteanu a devenit licentiat in Drept la Universitatea din Bucuresti, iar in 2001 a finalizat un MBA al Institutului Bancar Roman & City University, in Seatle. Anterior, Bogdan Olteanu a fost student in cadrul Facultatii de Automatica de la Universitatea Politehnica Bucuresi, dar dupa trei ani a renuntat la cursuri. In 2001 s-a inscris la cursurile de doctorat in filosofie de la Universitatea Babes-Bolyai din Cluj, dar nu le-a finalizat.

A intrat in cadrul PNL in 1991, ca membru, in perioada 1993-1996 a fost secretar general al Organizatiei Studentilor Liberali, intre 1998 si 2000 a fost presedintele Tineretului National Liberal, urmand ca in anii 2001-2002 sa devina membru supleant al biroului permanent PNL si din 2002 pana in prezent sa ocupe pozitia de presedinte al Curtii de Onoare si Arbitraj PNL.

De asemenea, din data de 15 ianuarie 2008, Bogdan Olteanu mai este si arbitru la Curetea de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei.

Bogdan Olteanu are aproape 38 de ani (nascut pe 29 octombrie 1971, in Bucuresti), s-a casatorit cu Cristina Isabela Andone si are 2 copii.