In cazul Bancii Comerciale Romane, agentia Moody's a coborat cu o treapta ratingul aferent depozitelor in moneda locala, la Baa2/P-2 cu perspectiva stabila, in timp ce ratingul pentru depozitele in valuta a fost mentinut la Baa3/P-3, tot cu perspectiva stabila. Ratingul BCR in ceea ce priveste puterea financiara a bancii a fost mentinut la D, de asemenea cu perspectiva stabila.

In schimb, ratingul BRD ce analizeaza puterea financiara a bancii a fost coborat la D, de la D+ cat era anterior. Ratingul asociat depozitelor in moneda locala ale BRD a fost coborat la Baa2/P-2 (de la A2/P-1), cu perspectiva stabila, in timp ce calificativul aferent depozitelor in valuta a fost mentinut la Baa3/P-3, tot cu perspectiva stabila.

Moody's a reevaluat si calificativele acordate pentru Raiffeisen Bank Romania, astfel ca a redus ratingul asociat depozitelor in moneda locala la Baa3/P-3, cu perspectiva stabila, de la Baa2/P-2 si a mentinut ratingul si perspectiva stabila pentru depozitelor in valuta (Baa3/P-3). Ratingul ce exprima puterea financiara a Raiffeisen Bank Romania a fost pastrat la D.

Agentia de evaluare financiara Moody's mai precizeaza: "Nivelul de stres din sistemul bancar din Romania a crescut din cauza recesiunii puternice din aceasta tara, iar ponderea creditelor neperformante a urcat rapid in ultimele trimestre, atingand aproximativ 13,4% in august 2009 pe baza standardelor locale de clasificare a creditelor (credite clasificare ca indoielnice si pierdere)".

Moody's mai precizeaza ca buna supraveghere a Bancii Nationale a Romaniei ofera confort in ceea ce priveste abilitatea Romaniei de a acorda suport bancilor din sistem. In plus, Moody's mai mentioneaza ca toate cele trei banci analizate, BCR, BRD si Raiffeisen Bank Romania beneficiaza de suportul de la bancile lor mama.