Dragos Calin, in varsta de 43 de ani, detine o experienta profesionala de 12 ani in domeniul asigurarilor. Anterior, a detinut functia de director comercial in cadrul Generali Asigurari timp de 5 ani, unde a fost raspunzator de dezvoltarea fortei de vanzari si a strategiei de distributie prin canale multiple, de relatia cu brokerii si de activitatea de marketing.

Din ianuarie 2010, managerul va coordona activitatea de vanzari si va fi responsabil de implementarea politicii comerciale la nivelul intregii companii, subordonandu-se direct lui Denis Rousset, director general al asiguratorului.

“Dragos Calin are o experienta considerabila in domeniul asigurarilor, pe partea de vanzari, si se alatura echipei Groupama Asigurari intr-un moment oportun, de consolidare a strategiei de vanzari la nivel national si local”, a declarat Rousset.

Dragos Calin a debutat in asigurari in 1997, in cadrul echipei Nederlanden Asigurari de Viata, unde a avut diferite responsabilitati legate de managementul retelei de vanzari a companiei.

De asemenea, a urmat cursuri de specializare in domenii precum managementul vanzarilor, piete de capital si cresterea performantei organizationale. Este absolvent al Facultatii de Ingineria Materialelor din cadrul Universitatii “Politehnica” Bucuresti.

Groupama s-a constituit din fuziunea Asiban si BT Asigurari Transilvania si a integrarii structurii de vanzari a OTP Garancia dispunand de o retea de peste 300 de agentii si puncte de lucru.

Compania ofera o gama variata de produse de asigurari de viata, bunuri, raspundere civila, auto si agricole, create special pentru a corespunde tuturor cerintelor si destinate atat persoanelor fizice, cat si clientilor corporate.

Groupama Asigurari face parte din unul dintre cele mai puternice grupuri internationale de asigurari si servicii financiare din Europa, Groupama, care are o experineta de peste 100 de ani de experienta, avand totodata peste 16 milioane de clienti si 38.500 de angajati, in 14 tari din intreaga lume.