Asiguratorul BCR Asigurari, controlat de grupul austriac Vienna Insurance Group (VIG), isi majoreaza capitalul social cu cel mult 57,38 milioane lei, pana la maximum 131,07 milioane lei, in urma unei horarari a actionarilor din 29 decembrie 2009, publicata vineri in Monitorul Oficial.

In prezent, societatea are un capital social de 73,69 milioane lei.

Majorarea capitalului se va realiza prin emiterea a cel mult 5,74 milioane de actiuni noi cu valoarea nominala de 10 lei, ce vor fi oferite spre subscriere actionarilor existenti, proportional cu detinerea fiecaruia, potrivit NewsIn. Actionarii actuali au 30 de zile pentru a-si exercita dreptul de preferinta.

VIG detine pe piata romaneasca societatile BCR Asigurari de Viata, BCR Asigurari, Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata si Asirom.

Reprezentantii asiguratorilor au atras atentia in ultima vreme ca firmele au nevoie de aporturi suplimentare de capital, cu care sa faca fata pierderilor semnificative, amplificate de criza financiara. In 2008, aproape doua treimi dintre asiguratorii de pe piata romaneasca au terminat pe minus, pierderea neta la nivelul pietei fiind de 158 milioane euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Vienna Insurance Group, subscrieri in scadere cu circa 14% la 6 luni