Investitorii din Germania si Austria, urmati de cei din Marea Britanie au fost cei mai interesati de emisiunea de eurobonduri in valoare de 1 miliard de euro lansata de Romania saptamana trecuta pe pietele externe. Principalii cumparatori de obligatiuni au fost fondurile straine de investitii.
Investitorii austrieci si cei germani au luat 30,8% din emisiunea de eurobonduri, urmati de cei din Marea Britanie cu 23,7% si cei din Statele Unite ale Americii cu aproximativ 6%, a explicat Bogdan Dragoi (foto), secretar de stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice.

Fondurile straine de investitii s-au aratat cele mai interesate de emisiunea lansata de Romania, care au luat 46,5% din emisiune, bancile au avut o cota de 18,7%, iar companiile de asigurari au participat cu 15%, a mai mentionat Dragoi.

Romania a iesit pe piete externe saptamana trecuta cu o emisiune de eurobonduri in valoare de 1 miliard de euro. Interesul investitorilor straini a fost foarte ridicat, pe fondul unui moment favorabil, astfel ca oferta totala primita din partea investitorilor a fost de 4,943 miliarde euro.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Bataie pe locurile in CA al Sif Banat-Crisana: cine candideaza