Valoarea anuntata initial a licitatiei era tot de 500 milioane lei, iar randamentul maxim acceptat a fost de 6,84% pe an. Bancile au depus cereri de cumparare de 1,28 miliarde lei (315 milioane euro), potrivit NewsIn.

La sedinta similara din 4 februarie, Finantele au luat din piata 340 milioane lei, pentru care platesc un randament mediu de 7,65% pe an.

In martie, MFP si-a propus sa atraga 4 miliarde lei prin cinci emisiuni de titluri de stat, din care dupa primele patru sedinte a strans 3,2 miliarde lei. Ultima sedinta din aceasta luna va avea loc pe 22 martie, cand statul vrea sa mai ia 900 milioane lei.

Tot in martie, Ministerul de Finante a plasat de pe piata internationala 1 miliard euro prin euroobligatiuni pe 5 ani, cu un cupon de 5% si un randament de circa 5,17% pe an, iar Comisia Europeana a virat Romaniei transa a doua, de 1,5 miliarde euro.

In primele doua luni Finantele au luat din piata 8,61 miliade lei, in conditiile in care la inceputul anului, ministerul anuntase ca vrea sa atraga de pe piata locala 10-12 miliarde lei. In 2009, Finantele au luat din piata aproape 65 miliarde lei (peste 15 miliarde euro), de peste cinci ori mai mult decat in 2008.

Randamentul acordat de MFP la titlurile de stat emise a inceput sa scada treptat de la inceputul anului, de la nivelul de 10% pe an in ultimele doua luni din 2009. Scaderea a fost sprijinita si de masurile bancii centrale de diminuare a ratei dobanzii de politica monetara, aflata in prezent la 7% pe an.

Tinta de deficit bugetar pentru finalul acestui an este de 5,9% din produsul intern brut (PIB).