Francezii de la Groupama, al treilea jucator de pe piata autohtona a asigurarilor generale, au raportat pentru anul 2009 o pierdere de 9,7 milioane euro pentru afacerile din Romania, de peste doua ori mai mica decat cea anul precedent, de 23,7 milioane euro, potrivit raportului pe anul trecut al grupului.
Veniturile din prime brute subscrise ale Groupama au scazut anul trecut cu 10,9% in Romania, la 209 milioane euro, grupul punand rezultatele pe evolutia pe seama contextului economic dificil in conditiile crizei. Pe segmentul de asigurari generale, afacerile francezilor in Romania au insumat 190 milioane de euro.

Groupama s-a format
prin preluarea Asiban, BT Asigurari care au fuzionat in a doua partea a anului recut si OTP Garancia. Rezultatele din raport includ afacerile Groupama Asigurari si OTP Garancia Asigurari, ultima urmand a fi absorbita legal in noua structura in prima parte a acestui an.

Grupul este al treilea jucator de pe piata romaneasca de asigurari, cu o cota de piata de circa 13%. Principalii concurenti din Romania ai grupului francez sunt austriecii de la Vienna Insurance Group si nemtii de la Allianz.

La nivelul grupului, Groupama a afisat pentru 2009 un profit net de 660 milioane euro, in crestere cu 142% fata de 2008, pe fondul cresterii cifrei de afaceri consolidate cu 7,6%, la 14,5 miliarde de euro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:

Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri