Mai trebuie sa treaca timp pana cand piata interbancara va ajunge eficienta, devenind o piata matura, sustine Cristian Popa (foto), viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

"Am vazut fluctuatii extrem de mari de lichiditate si in continuare daca ne uitam la adancimea pietei de titluri de stat si a nivelului tranzactiilor de pe piata interbancara realizam ca piata este departe de eficienta pe care trebuie sa si-o castige", a declarat Cristian Popa, viceguvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, la deschiderea colocviilor de politica monetara.

Popa a mai subliniat ca in octombrie 2008 trecerea de la excesul de lichiditate la penurie in sistemul bancar a fost dramatica.

"Astea sunt schimbari de regim. Este greu sa le prevezi si eeste greu sa te adaptezi. In vremuri de boom lichiditatile sunt relativ usor de obtinut, dar cand lichiditatea scade presiunea pe bilanturi si pe calitatea acestora este foarte mare, schimbarea de regim riscand sa se transforme intr-o criza", a mai explicat Cristian Popa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si