Desi 85% dintre romanii din mediul urban utilizeaza cardurile bancare, atitudinea oamenilor fata de acest instrument de plata este moderata, arata indexul anual APERO.

Cel mai utilizat card de catre romani este cel de debit, penetrarea cardurilor de credit fiind de aproximativ 25%.

Asociatia de Plati Electronice din Romania - APERO - a creat un index care evalueaza atitudinile si obiceiurile de utilizare pentru carduri plecand de la frecventa de utilizare, nivelul de incredere si intentia de folosire in viitor.

La nivelul oraselor mari si medii din Romania, indexul APERO a inregistrat un scor moderat in ceea ce priveste atitudinea populatiei fata de carduri.

Pe o scara de la 0 la 10, in care zero indica lipsa increderii si a intentiei de utilizare a cardurilor, iar zece indica un nivel foarte ridicat, indexul APERO este de 7,2 in randul persoanelor care utilizeaza cardul si de 2,8 in randul celor care nu utillizeaza cardul.

La nivel de piata, nivelul de incredere in carduri si intentia de utilizare in viitor inregistreaza un scor de 6,5.

"Oamenii inca nu sunt obisnuiti cu beneficiile cardurilor si acesta este motivul pentru care realizam platforme de educatie financiara, cum este EduCard", a declarat Cosmin Vladimirescu (foto), account manager pentru Romania, MasterCard Europe.

Plata cu numerar ramane insa metoda cea mai utilizata aleasa de populatie, dar reprezentantii APERO arata disponibilitatea oamenilor de a renunta la ea in favoarea unor instrumente electronice de plata.

In piata exista o frecventa mai mare in piata pentru plata facturilor la utilitati cu cardul, dar clientii trebuie sa se familiarizeze mai bine cu beneficiile cardurilor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Future Banking: 2 zile de dezbateri, panel aplicat de UX si demo zone