Comisia de de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat numirea lui Marius Popescu in functia de director general al ING Pensii, potrivit unui anunt al companiei.
Mandatul lui Marius Popescu (foto) vizeaza stabilirea directiilor de dezvoltare necesare pentru atingerea obiectivelor companiei, rolul de reprezentare in relatia cu autoritatile dar si implicarea ING Pensii in actiunile necesare pentru dezvoltarea pietei pensiilor private.

Marius Popescu (35 de ani) s-a alaturat echipei ING in urma cu 5 ani, ca manager de investitii al ING Asigurari de Viata, iar in 2008 a preluat mandatul de director general al ING Investment Management Romania.

Anterior, Popescu a lucrat timp de patru ani ca analist financiar pentru General Motors in America de Nord. Detine certificarile CFA (Chartered Financial Analyst, fiind membru al Toronto CFA Society si CFA Romania), ACCA (Chartered Certified Accountant), CGA (Certified General Accountant, membru al CGA Canada) si este absolvent MBA la Saint Mary’s University in Halifax, Canada.

„Obiectivele asupra carora ne vom concentra atentia in perioada urmatoare vizeaza atat continuarea demersurilor de informare si educare a pietei de pensii private obligatorii, traditionale deja in strategia ING, cat si pe cele care au in prim plan consolidarea acestei industrii, esentiala in structura oricarei economii”, declara Marius Popescu.

Pe segmentul de pensii private, compania ING Pensii avea la sfarsitul lunii mai a.c. 1,6 milioane participanti si administra active nete in valoare de 1,270 miliarde de lei, conform CSSPP.

Performanta investitiilor fondului de pensii obligatorii al ING in intervalul aprilie 2009 - aprilie 2010 a fost de 25,5%, fata de 24,1% cat a fost randamentul mediu ponderat al tuturor fondurilor din Pilonul II in aceeasi perioada, conform statisticilor APAPR. La aceeasi data, randamentul anualizat de la lansare al fondului de pensii private al ING a fost de 21,5%, fata de 18,9%, cat a fost performanta medie a tuturor fondurilor de pensii private in aceeasi perioada.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri