UniCredit Tiriac Bank a obtinut un profit net de 148 milioane de lei (36 milioane de euro) in primul semestru din 2010, potrivit standardelor de raportare financiara internationale (IFRS), in scadere cu 18% fata de intervalul similar din 2009. Profitul net potrivit standardelor de contabilitate locale (RAS) in primele sase luni a fost de 31 milioane de lei (7,5 milioane de euro).
Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) s-a plasat la 13% in cazul UniCredit Tiriac Bank, iar rentabilitatea activelor la 1,5%.

Banca a inregistrat venituri de 657 milioane lei (158,4 milioane euro) in prima jumatate a acestui an, in crestere cu 10% fata de intervalul similar al lui 2009. Cheltuielile operationale au ramas constante fata de anul trecut. Raportul intre costuri si venituri a continuat sa se imbunatateasca, pana la 43%.

Rata solvabilitatii se plaseaza la nivelul confortabil de 12,3% potrivit RAS, iar profitul operational net a urcat cu 18% in prima jumatate a acestui an fata de primul semestru din 2009, acoperind de 1,9 ori provizioanele nete pentru credite.

„Primele sase luni ale acestui an au reconfirmat tendinta inregistrata in primul trimestru, in conditiile in care cererea pe piata a ramas redusa, iar costul riscului a continuat sa creasca. Cu toate acestea, performanta noastra si situatia financiara a bancii au ramas solide. In urma aplicarii masurilor de consolidare bugetara, estimam ca redresarea economica nu va incepe mai devreme de 2011”, a declarat Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Volumul activelor a ajuns la 20,5 miliarde de lei (4,7 miliarde de euro) la jumatatea acestui an, in crestere cu 5% fata de 30 iunie 2009 si la acelasi nivel ca in decembrie 2009. Portofoliul de credite din bilant a crescut cu 11% de la inceputul anului, pana la 13,4 miliarde de lei (3,07 miliarde de euro), rata peste media sistemului.

Depozitele clientilor s-au plasat la 9,4 miliarde de lei (2,15 miliarde de euro), in scadere cu 10% fata de inceputul lui 2010. Riscul de credit a urcat, dar ramane in continuare sub media sistemului bancar, in conditiile in care intarzierile mai mari de 90 de zile la plata ratelor au ajuns la

10,9%. Acoperirea cu provizioane a portofoliului a crescut la 6,1% potrivit IFRS si la 9,8% potrivit RAS.

Activele totale consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing se plasau la 23,5 miliarde de lei (5,4 miliarde de euro) la finalul lunii iunie 2010.

Capitalul social al bancii a ramas constant, la 2,3 miliarde lei (554,5 milioane euro). Profitul net consolidat al grupului a fost de 137 milioane lei (33 milioane euro) in primele sase luni din 2010. Grupul UniCredit si-a respectat angajamentele asumate in cadrul Initiativei de la Viena, mentinandusi expunerea totala fata de Romania deasupra plafonului agreat cu institutiile financiare internationale si continuand sa sustina activ economia romaneasca.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri