Banca centrala a majorat prognoza de inflatie pentru acest an cu peste 4 puncte procentuale, de la 3,7% cat estima initial la 7,8% din cauza majorari cotei TVA.
"Ne asteptam la o majorare a inflatiei undeva spre 8%, poate chiar si mai mult in trimestrul al treilea urmata de o coborare undeva in ultimul trimestru. Estimarile noastre rafinate arata o rata anuala a inflatiei de 7,8% la final de an. Spre sfarsitul anului 2011 rata anuala a inflatiei ar urma sa intre in intervalul de variatie si sa ramana la acest nivel. Daca lucrurile merg in parametrii pe care i-am introdus in acest moment in model si daca nu vom avea efecte de runda a doua cauzate de majorarea TVA atunci inflatia poate ajunge la 3,1% in 2011", a declarat Mugur Isarescu, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei.

Anterior, Banca Nationala a Romaniei estima o rata a inflatiei de 3,7% la finalul lui 2010 si de 2,8% pentru finalul anului 2011. Rata anuala a inflatiei s-a situat la finalul anului trecut la 4,7%.

Guvernul Romaniei a aplicat de la 1 iulie 2010 o cota a Taxei pe Valoarea Adaugata majorata cu 5 puncte procentuale, de la 19% la 24%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri