Ministerul Finantelor Publice (MFP) a imprumutat 398,7 milioane de lei prin vanzarea de certificate de trezorerie cu scadenta la un an, reprezentand circa 40% din valoarea programata, de un miliard de lei, refuzand ofertele care au depasit randamentul maxim stabilit de institutie, de 7% pe an, informeaza Mediafax.
Cererea pentru certificate din partea bancilor a fost de 1,35 miliarde de lei.

Cea mai recenta operatiune pentru certificate la un an a fost organizata la 13 septembrie, cand Finantele s-au imprumutat cu 372 milioane lei, mult sub valoarea programata, tot de un miliard de lei.

In ultima perioada, in cadrul majoritatii operatiunilor organizate, Ministerul Finantelor a vandut pe piata interna titluri de stat sub valoarea indicativa, in conditiile in care a incercat sa mentina randamentul la cel mult 7%.

Pe piata monetara, dobanzile pentru depozitele cu scandenta la 12 luni se situau la 6,45 – 7,20%.

Pentru luna septembrie, Finantele au programat sa vanda titluri de stat de 4,6 miliarde de lei, din care 87%, respectiv patru miliarde de lei, reprezinta certificate de trezorerie. Trezoreria statului a reusit sa vanda titluri in valoare de 2,16 miliarde lei, mai putin de jumatate decat valoarea indicativa.

De la inceputul acestui an Ministerul Finantelor a imprumutat de la bancile comerciale, prin vanzarea de titluri de stat, 27,3 miliarde lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri