Leul a continuat sa se aprecieze in a doua parte a sedintei interbancare de luni, in linie cu valutele din regiune, iar paritatea a atins un minim de 4,2650 - 4,2670 lei/euro la inchidere, scrie Mediafax.
La deschidere, bancile afisau cotatii de 4,2920 - 4,2930 lei/euro, in scadere fata de nivelul de la sfarsitul sesiunii de vineri, de 4,2975 - 4,2990 lei/euro.

Ulterior, cursul a coborat pana la 4,2700 - 4,2720 lei/euro, iar in jurul orei 10:30, transferurile se perfectau la 4,2760 - 4,2775 lei/euro.

Pana la jumatatea sedintei, cotatiile coborat pana la 4,2700 lei/euro, iar in jurul orei 13:00, euro era schimbat pentru 4,2720 - 4,2735 lei.
In a doua parte a sesiunii, paritatea a continuat sa coboare, astfel ca a atins un minim de 4,2650 - 4,2670 lei/euro, la finele zilei.

Dolarul a pierdut teren luni in fata euro si a altor valute de referinta, concluziile summit-ului ministrilor de finante din statele G20, derulat in weekend in Coreea de Sud, determinand investitorii sa continue sa vanda moneda americana si sa cumpere actiuni si marfuri.

Ministrii finantelor din tarile G20 au anuntat ca vor sa evite un "razboi al valutelor" avand ca principali protagonisti SUA si China, incheind in acest sens un acord care critica "deprecierea competitiva" a monedelor, insa nu au impus tinte privind reducerea dezechilibrelor comerciale.

Valutele din regiune s-au apreciat luni, ca urmare a deprecierii dolarului, iar leul a beneficiat si el de apetitul la risc al jucatorilor straini. Pe de alta parte, pe plan local, investitorii par sa nu mai fie ingrijorati de rezultatul votului motiunii de cenzura, intrucat sansele pentru caderea guvernului sunt mai reduse dupa ce parlamentarii PDL au decis in unanimitate sa ramana in sala la motiune, dar sa nu voteze.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri