Societatea CEC Bank a acordat unei persoane fizice primul credit garantat de stat pentru reabilitarea termica a locuintei, scrie Mediafax.

Creditul pentru reabilitare termica se acorda proprietarilor de locuinte unifamiliale, persoane fizice, sau asociatiilor de proprietari, persoane juridice fara scop patrimonial. Imprumutul se acorda in lei, pe o perioada de maximum 60 de luni. Aportul propriu este de minimum 10% din valoarea de executie a lucrarilor din devizul general.

Creditul poate fi acordat pentru reabilitarea termica a anvelopei cladirii si a instalatiilor aferente, repararea si, dupa caz, inlocuirea/achizitionarea cu montaj a centralei termice de bloc/scara, respectiv a centralei termice aferente locuintei unifamiliale, precum si a instalatiilor aferente acesteia.

Totodata, poate fi acordat pentru introducerea a unor sisteme alternative pentru asigurarea partiala/ totala a energiei pentru apa calda de consum, iluminat si/sau incalzire.

CEC Bank nu percepe comision de analiza dosar, comision de administrare credit, comision de rambursare anticipata. Creditele beneficiaza de garantie guvernamentala in proportie de 100%, prin intermediul Fondului National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii. Dobanda este subventionata integral de stat, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si