Finantele au imprumutat 1,3 mld. euro. Randamentul mediu s-a plasat sub 5%

Finantele au imprumutat aproximativ 1,3 miliarde de euro de pe piata locala prin vanzarea de obligatiuni cu scadenta la trei ani, la un randament mediu de 4,8%, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei. Statul are de rambursat in aceasta perioada un imprumut de 1,4 miliarde de euro.

Ministerul Finantelor Publice a imprumutat astazi de pe piata locala 1,3 miliarde de euro prin vanzarea de obligatiuni cu scadenta la trei ani, iar saptamana viitoare are de rambursat un imprumut de 1,4 miliarde euro contractat in urma cu un an.

Trezoreria a mai anuntat ca intentioneaza sa atraga in luna noiembrie 4,6 miliarde de lei prin vanzarea de titluri de stat.

Presedintele Traian Basescu a declarat recent ca proba pentru Romania o sa fie licitatia de astazi.

"Romania sa stiti, neavand banci romanesti, este ca si cum te-ai imprumuta la Londra. Daca noi vom reusi sa luam acest credit de circa un miliard de euro cu dobanzi sub cinci procente, inseamna ca Romania a redevenit credibila", a spus seful statului.

De la inceputul acestui an, Ministerul Finantelor a imprumutat 32,39 miliarde lei de la banci prin vanzarea de titluri de stat.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri