Ministerul Finantelor Publice (MFP) s-a imprumutat luni cu un miliard de lei prin vanzarea de certificate de trezorerie cu scadenta la sase luni, exact cat programase, la un randament de 6,88% pe an, inferior celui din licitatia precedenta pentru astfel de titluri.

Valoarea totala a cererilor din partea bancilor s-a ridicat la 3,19 miliarde de lei, iar valoarea indicativa a fost de un miliard lei, potrivit Mediafax.

La precedenta licitatie pentru astfel de titluri, de la jumatatea lunii noiembrie, Finantele au atras 791,45 milioane lei de la banci, iar randamentul a fost de 6,96% pe an. Aceasta a fost este prima operatiune din ultimele luni in care nivelul randmentului la titlurile de stat a scazut sub 7%.

Trezoreria statului vrea sa atraga in luna decembrie 4,6 miliarde de lei prin vanzarea de titluri de stat, valoarea indicativa fiind similara cu cele propuse in ultimele luni si peste media sumelor pe care Trezoreria a reusit sa le imprumute.

Urmatoarea operatiune este programata pentru luni, 13 decembrie, pentru vanzarea de certificate cu maturitatea la un an, in valoare de un miliard de lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Cu ce se "lauda" Citu inainte de intrarea in noul an
Setari Cookie-uri