Bancile comerciale au subscris in total titluri de 2,8 miliarde de lei. Titlurile sunt scadente in 11 ianuarie 2012.

Finantele au mai vandut astfel de titluri in prima licitatie a anului, pe 4 ianuarie, cand a atras fonduri de un miliard de lei, exact cat si-au propus, la un randament mediu de 6,91%.

Pentru luna ianuarie, MFP a programat sase licitatii pentru vanzarea de certificate de trezorerie pe un an si obligatiuni cu maturitate de trei si, respectiv, cinci ani, in valoare cumulata de 4,8 miliarde lei.

Citeste si:

Urmatoarea licitatie este programata luni, 17 ianuarie, cand Trezoreria va scoate la vanzare tot certificate la un an, in valoare de un miliard de lei.
In primele trei licitatii din acest an, Finantele au atras 2,88 miliarde de lei.

Finantele vor sa imprumute in primul trimestru al acestui an intre 13 si 15 miliarde lei de pe piata interna prin emisiuni de titluri de stat. Statul are de finantat in 2011 un deficit de 4,4% din PIB (circa 24 miliarde lei la un PIB estimat de 544 miliarde lei) si va refinanta titluri scadente in valoare de 34,4 miliarde de lei.

Totodata, Trezoreria a anuntat ca intentioneaza sa finanteze deficitul in proportie de circa 50% de pe piata interna. Astfel, rezulta ca suma emisiunilor pe piata interna este estimata la aproximativ 47 miliarde lei.