BCR va lansa in urmatoarele luni carduri contactless, atat pe cardurile de debit cat si pe cele de credit, sustine Igor Zganjer, directorul diviziei de carduri din cadrul bancii.

BRD - Groupe Societe Generale, a doua banca din sistem a lansat, in martie 2010, un serviciu de plata rapida - instant pay, ce incorporeaza tehnologia contactless MasterCard Pay Pass.

Zganjer a precizat ca BCR nu urmareste, in mod special, cresterea portofoliului BCR de carduri, ci cresterea volumului tranzactiilor realizate cu acestea la comercianti.

Citeste si:

"BCR are in portofoliu aproximativ 170.000 de carduri de credit, numar care a fost aproape constant in 2010. Am pierdut cota de piata din punctul de vedere al numarului total de carduri, dar daca ne uitam la volume ne-am majorat cota", a spus Igor Zganjer. Volumul tranzactiilor efectuate anul trecut cu cardurile debit si credit BCR la comercianti a crescut cu 29%.

Banca gestiona, la finalul trimestrului al treilea din 2010, un portofoliu de doua milioane de carduri de debit si credit valide.