Consiliul Judetean Timis vrea sa stranga in luna martie 100 milioane lei de la investitori prin vanzarea de obligatiuni cu maturitate de 17 ani, fondurile fiind necesare pentru rambursarea unui imprumut contractat in 2008 de la BRD, scrie Mediafax.

"Pana pe 31 martie vom lansa emisiunea de obligatiuni. Am cerut ca obligatiunile sa fie vandute public, pentru a permite fondurilor de pensii sa cumpere, insa, daca nu vor, am obtinut si un plasament garantat la BRD. La inchidere toate obligatiunile ramase vor fi cumparate de BRD", a Marius Bostan, senior partner la firma de consultata VMB Partners, care asista Consiliul Judetean.

El a fost prezent la o conferinta organizata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru a prezenta avantajele finantarii prin emisiuni de obligatiuni.
Titlurile pe care Consiliul Judetean Timis vrea sa le vanda au o dobanda variabila calculata in functie de ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 6 luni, la care se adauga 0,39 puncte procentuale.

Imprumutul va fi rambursat semestrial, iar dobanda va fi platita trimestrial.

"Ei (Consilul Judetean - n.r.) au un contract de imprumut cu BRD in urma cu trei ani si de acolo au tot tras bani, iar acum trebuie sa il ramburseze. Nivelul de indatorare al Consiliului Judetean este scazut", a declarat Bostan pentru Mediafax.

Potrivit lui Bostan, VMB Partners a asistat derularea a 90% dintre ofertele de vanzare de obligatiuni emise de administratiile locale din Romania.
Dupa inchiderea operatiunii, emisiunea de obligatiuni a Consiliului Judetean Timis ar putea fi listata la bursa.

In prezent, la BVB sunt tranzactionate 35 de emisiuni de obligatiuni municipale in valoare cumulata de 969,4 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri