"Pana pe 31 martie vom lansa emisiunea de obligatiuni. Am cerut ca obligatiunile sa fie vandute public, pentru a permite fondurilor de pensii sa cumpere, insa, daca nu vor, am obtinut si un plasament garantat la BRD. La inchidere toate obligatiunile ramase vor fi cumparate de BRD", a Marius Bostan, senior partner la firma de consultata VMB Partners, care asista Consiliul Judetean.

El a fost prezent la o conferinta organizata de Bursa de Valori Bucuresti (BVB) pentru a prezenta avantajele finantarii prin emisiuni de obligatiuni.
Titlurile pe care Consiliul Judetean Timis vrea sa le vanda au o dobanda variabila calculata in functie de ROBOR (rata dobanzii la imprumuturi pe piata interbancara romaneasca) la 6 luni, la care se adauga 0,39 puncte procentuale.

Imprumutul va fi rambursat semestrial, iar dobanda va fi platita trimestrial.

Citeste si:

"Ei (Consilul Judetean - n.r.) au un contract de imprumut cu BRD in urma cu trei ani si de acolo au tot tras bani, iar acum trebuie sa il ramburseze. Nivelul de indatorare al Consiliului Judetean este scazut", a declarat Bostan pentru Mediafax.

Potrivit lui Bostan, VMB Partners a asistat derularea a 90% dintre ofertele de vanzare de obligatiuni emise de administratiile locale din Romania.
Dupa inchiderea operatiunii, emisiunea de obligatiuni a Consiliului Judetean Timis ar putea fi listata la bursa.

In prezent, la BVB sunt tranzactionate 35 de emisiuni de obligatiuni municipale in valoare cumulata de 969,4 milioane lei.