Intreprinderile mici si mijlocii pot accesa imprumuturi garantate de la Banca Comerciala Romana si Raiffeisen Bank in valoare totala de pana la 315 milioane de euro, dupa ce cele doua institutii de credit au semnat acorduri de garantare cu Fondul European de Investitii in cadrul initiativei JEREMIE.

Fondul European de Investitii (FEI) a semnat cu BCR si Raiffeisen Bank doua acorduri de garantare in cadrul initiativei JEREMIE, care vor permite celor doua banci sa acorde imprumuturi noi in valoare de pana la 315 milioane de euro pentru intreprinderile mici si mijlocii din Romania.

BCR poate acorda imprumuturi de pana la 212 milioane de euro, restul de 103 milioane de euro fiind alocati pentru Raiffeisen Bank.

Cele doua banci vor putea da, in urma acordului, finantari in conditii preferentiale pentru intreprinderile mici si mijlocii din Romania care doresc sa investeasca sau sa isi extinda afacerea. Costul creditelor acordate prin acest program ar putea fi cu aproximativ patru puncte procentuale mai redus decat la imprumuturile normale acordate intreprinderilor, potrivit lui Steven van Groningen, presedintele Raiffeisen Bank Romania.

"Semnarea acordului este o veste foarte buna pentru cele aproape 100.000 intreprinderi mici si mijlocii din portofoliul nostru de clienti. Pentru afacerile locale care au iesit din criza in acest an este timpul potrivit pentru a investi”, afirma Steven van Groningen.

Intreprinderile pot accesa, pentru o perioada de doi ani, credite garantate prin initiativa JEREMIE cu maturitati de pana la sase ani.

BCR si Raiffeisen Bank vor anunta in curand produsele disponibile pentru sectorul IMM in cadrul acestor acorduri si vor oferi intreprinderilor informatii cu privire la modul cum se pot accesa imprumuturile garantate prin initiativa JEREMIE.

“Obiectivul nostru este sa finantam in mod constant toate afacerile viabile pe termen lung”, afirma Dominic Bruynseels, presedintele executiv al BCR.

JEREMIE (acronim pentru "Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises" sau "Resurse europene comune pentru intreprinderi de la micro la medii") este o initiativa comuna a Directiei Generale Politici Regionale a Comisiei Europene si a Grupului Bancii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv imbunatatirea accesului la finantare pentru intreprinderile din Uniunea Europeana, in cadrul perioadei de programare a Fondurilor Structurale 2007-2013.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romanii s-au batut pe joburi de "client misterios" in noiembrie