Scad rezervele BNR

Rezervele valutare ale Bancii Nationale a Romaniei s-au diminuat cu 621 milioane de euro in luna februarie, coborand pana la nivelul de 32,068 miliarde de euro, pe fondul unor iesiri semnificative de resurse, arata datele publicate de banca centrala.

In cursul lunii februarie au avut loc intrari de 750 milioane euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice, venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

In sens opus, iesirile au insumat 1,37 miliarde de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat, plati din contul Comisiei Europene si alte plati.

Rezerva de aur s-a mentinut in februarie la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale valoarea acesteia a crescut de la 3,258 miliarde de euro la 3,399 miliarde de euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) se situeaza la nivelul de 35,46 miliarde de euro, in scadere de la 35,9 miliarde de euro la 31 ianuarie 2011.

Platile scadente in luna martie in contul datoriei publice externe, directe sau garantate de Ministerul Finantelor Publice, insumeaza 140,85 milioane euro.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri