Contractul cu IBM, perfectat pentru o perioada de 10 ani, este preconizat sa reduca semnificativ costurile grupului financiar portughez
Banco EspÝrito Santo (BES), unul dintre cele mai mari grupuri financiare specializate in domenii multiple din Portugalia, si IBM au anuntat recent semnarea unui contract de externalizare a serviciilor, in vigoare pentru o perioada de zece ani, prin care IBM va administra infrastructura de tehnologia informatiei a bancii. Contractul este preconizat sa reduca cheltuielile bancii legate de infrastructura IT cu 25 de procente.
Infiintat in 1920, Grupul BES se situeaza printre primele trei institutii financiare din Portugalia, avand peste 1,6 milioane de clienti si desfasurand operatiuni in 17 tari.

Contractul cu IBM include administrarea infrastructurii IT principale a Grupului BES, precum si sprijinirea operatiunilor urmatoarelor institutii financiare: Banco EspÝrito Santo, Banco BEST, Banco EspÝrito Santo dos Ašores, Tranquilidade, Tranquilidade Vida si EspÝrito Santo Seguros. Acest acord reprezinta rezultatul unei decizii strategice a grupului financiar de a deveni capabil sa furnizeze o flexibilitate sporita, simplificand in acelasi timp procesele de afaceri si reducand costurile in ceea ce priveste infrastructura IT.

IBM va administra, de asemenea, infrastructura IT (servere IBM zSeries, IBM pSeries si IBM iSeries), furnizand servicii care sa asigure continuitatea si recuperarea afacerilor prin intermediul unei retele de centre IBM de recuperare a datelor, protejand astfel activitatea bancii de eventuale intreruperi.

Acordul cu IBM face parte dintr-un program strategic al Grupului BES, care are drept scop cresterea eficientei sale globale. In ceea ce priveste tehnologiile de calcul, obiectivul acestui acord este de a moderniza arhitectura aplicatiilor si de a consolida si standardiza procesele IT, oferind posibilitatea unei administrari integrate mai eficiente a infrastructurii de tehnologie a informatiei.
Proiectul va fi pus in aplicare incepand cu aceasta luna.

Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea IT & C »Setari Cookie-uri