Finantarea nerambursabila obtinuta este de maxim 0,88 mil. lei (0,21 mil. euro) si a fost acordata ca urmare a depunerii de catre ANCOM a proiectului in cadrul Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice".

"Semnarea contractului inseamna startul unui proiect la care lucram de mai multi ani si care vine sa raspunda unei nevoi exprimate in nenumarate randuri de utilizatorii finali: aceea de a compara usor si rapid ofertele existente pe piata, pentru a putea face o alegere informata si care sa corespunda intru totul nevoilor reale de comunicatii ale unei persoane", a declarat presedintele ANCOM, Catalin Marinescu.

ANCOM a adoptat o decizie care obliga furnizorii sa puna la dispozitia autoritati informatiile necesare pentru ca autoritatea sa realizeze si sa puna la dispozitia publicului un portal de internet care sa permita compararea tarifelor si conditiilor oferite de furnizorii de telefonie mobila, telefonie fixa si acces la internet in banda larga, prin intermediul unei aplicatii interactive de tip "calculator de preturi".

Aplicatia va permite introducerea de catre utilizator a unui set de optiuni de consum si va efectua o analiza comparativa a ofertelor existente pe piata (introduse in baza de date), oferind apoi acestuia un clasament al celor mai avantajoase oferte din punctul de vedere al pretului, in functie de optiunile sale.