Nokia si Siemens ar putea ceda controlul Nokia Siemens Networks

Nokia si Siemens iau in considerare cedarea controlului companiei comune Nokia Siemens Networks (NSN), furnizor de echipamente pentru retele telecom fixe si mobile, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de Wall Street Journal.

O participatie de 51% la NSN ar valora doua miliarde de dolari, au afirmat sursele. Cei doi parteneri i-au in considerare cedarea controlului companiei mixte in conditiile in care fonduri private de investitii s-au aratat interesate de o posibila achizitie.

Nokia si Siemens nu promoveaza, insa, activ vanzarea participatiei, au precizat sursele, scrie Mediafax.

NSN merge in pierdere continuu inca de la infiintare, in 2007. Anul trecut, compania a discutat cu mai multi eventuali cumparatori, printre care grupurile Blackstone, Gores, KKR si TPG, referitor la cedarea unei participatii de pana la 30% in schimbul unei suplimentari a capitalului cu cel putin un miliard de dolari.

Una dintre problemele cu care s-ar putea confrunta cumparatorii sunt obligatiile referitoare la pensii, care ar putea ajunge la cateva miliarde de dolari.

De NSN ar putea fi interesati si alti producatori de echipamente pentru retele precum Alcatel-Lucent si Samsung Electronics, au mentionat sursele. Compania are operatiuni in 150 de state si 66.000 de angajati. Unii dintre principalii ei clienti sunt Vodafone, France Telecom, Deutsche Telekom si Telefonica.

Un purtator de cuvant al NSN a declarat ca Nokia si Siemens sunt dedicati parteneriatului pana in 2013.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Călătoriile în lumea post-COVID-19: Investiție de 300.000 de euro pentru Questo
Setari Cookie-uri