Samsung incalca patente ce au legatura cu felul in care opereaza dispozitivul, inclusiv gesturile inregistrate pe ecranul tactil, precum si patente privind culoarea si forma rectangulara a iPhone-ului si iPad-ului.

“Telefoanele si tabletele Galaxy, care ruleaza sistemul de operare Google Android au fost construite copiind produsele Apple”, conform companiei americane.

Pe de alta parte, oficialii Samsung au afirmat ca actiunea este nefondata si ca vor combate demersurile Apple.

Citeste si:

“Samsung va raspunde activ la aceasta actiune legala ce a fost demarata impotriva noastra si va recurge la masurile legale necesare pentru a ne proteja proprietatea intelectuala", au mai spus reprezentantii companiei asiatice.

Procesul deschide un razboi ce se anunta de lunga durata intre doi dintre cei mai mari producatori de electronice din lume, pe fundalul unei piete a tabletelor PC in crestere rapida.

Steve Jobs, director executiv al Apple, se bazeaza pe cip-urile Samsung pentru a le integra in iPhone si iPad. Seful Apple a numit Samsung, la evenimentul dezvaluirii iPad 2, ca una dintre companiile care conduc trendul “copierii produselor Apple”.