Profitul net al producatorului finlandez de telefoane mobile Nokia a scazut in primul trimestru cu 1,4%, comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 344 milioane euro, iar compania a semnat acordul final care-i permite adoptarea platformelor software Microsoft.
Vanzarile nete au crescut cu 9% in primul trimestru, comparativ cu perioada similara a anului trecut, la 10,4 miliarde de euro, se arata in raportul Nokia privind rezultatele financiare din primele trei luni. Divizia de Echipamente si Servicii a raportat un avans de 6% al vanzarilor, la 7,1 miliarde de euro, scrie Mediafax.

Nokia Siemens Networks a inregistrat, de asemenea, o crestere de 17% a vanzarilor, la 3,2 miliarde de euro.

In volum, vanzarile de telefoane mobile au urcat cu 6%, la 3,53 milioane de unitati, iar cele de smartphone-uri si computere mobile au avansat tot cu 6%, la 3,55 milioane unitati.

Profitul operational al producatorului de telefoane mobile s-a redus cu 10% in perioada analizata, la 439 milioane de euro. Totodata, cheltuielile financiare nete au scazut de la 73 de milioane de euro la 32 de milioane de euro. Cheltuielile generale si administrative au avansat, insa, de la 260 milioane euro la 265 milioane euro.

La nivel operational, Nokia Siemens Networks a inregistrat pierderi de 142 milioane euro, comparativ cu un rezultat negativ de 226 milioane euro in primul trimestru din 2010.

In intervalul ianuarie-martie, numarul mediu al salariatilor Nokia s-a situat la 131.717, fata de 130.951 in primele trei luni ale anului trecut. In Europa, personalul a fost redus cu 5%, la 53.727 angajati.

"In primul trimestru am trecut de la definirea strategiei la punerea in practica a acesteia. In aceasta privinta, anunt ca am semnat acordul definitiv cu Microsoft, iar eforturile de proiectare a produselor sunt in desfasurare", a afirmat CEO-ul Nokia, Stephen Elop.

Compania anticipeaza pentru al doilea trimestru vanzari de 6,1-6,6 miliarde euro pentru divizia de Echipamente si Servicii si de 3,2-3,5 miliarde euro pentru Nokia Siemens Networks.

Cota de piata a Nokia s-a redus de la 33% la 29%, din cauza concurentei producatorilor de telefoane mobile ieftine din Asia si a unor companii precum Apple pe segmentul smartphone-uri, noteaza Reuters.

Elop a anuntat in februarie o intelegere cu Microsoft prin care permite companiei finlandeze sa adopte platforme software produse de Microsoft, renuntand la actualul sistem de operare, Symbian.

Nokia apreciaza ca intelegerea permite reducerea costurilor anuale cu un miliard de euro.

Compania este prezenta si in Romania, cu o fabrica de telefoane mobile la Jucu, in apropiere de Cluj-Napoca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri