Noul sistem este disponibil acum pentru download gratuit la adresa www.getthunderbird.com. Produsul a fost descarcat de mai mult de 18 milioane de ori de la lansarea sa in decembrie 2004.

Versiunea 1.5 se spune ca este rezultatul unui an intreg de feedback-uri primite de la utilizatori si prezinta cateva imbunatatiri importante. Printre acestea se afla updatarea automata pentru a usura pentru utilizatori obtinerea ultimelor update-uri de securitate; o securitate si un control spam imbunatatit, cu o filtrare spam ce blocheaza e-mail-urile junk nedorite; suport imbunatatit pentru RSS si podcasting prin care utilizatorii pot primi update-uri feed ca si mesaje e-mail, asigurand filtrarea si organizarea acestor update-uri ca si cand ar fi e-mail-uri obisnuite.

Thuderbird 1.5 pemite utilizatorilor si sa acceseze podcast-uri prin intemediul casutei de dialog care ofera acces la o aplicatie ajutatoare, precum un browser web sau audio player. In plus, mai aduce caracteristici suplimentare precum "spell check as you type", "autosalvare ca model" a e-mail-urilor si posibilitatea de a sterge atasamente din e-mail.