„In acest moment, site-urile de reduceri reprezinta motorul pietei de plati online cu cardul, deoarece aceste platforme inregistreaza un ritm de crestere a numarului de tranzactii de 10% de la o luna la alta. Daca in primele patru luni s-au inregistrat peste 250.000 de tranzactii, pana la sfarsitul anului apreciez ca numarul platilor online cu cardul pe site-urile de reduceri va depasi 850.00 de tranzactii”, a declarat Antonio Eram (foto), CEO Netopia Sistem.

Compania proceseaza peste 90% din totalul platilor online inregistrate pe site-urile de reduceri, adauga acesta.

Astfel, serviciul mobilPay va procesa peste 750.000 de tranzactii pe aceste platforme.

„Platile pe site-urile de reduceri reprezinta intre 40 si 50% in totalul tranzactiilor procesate de companie, restul fiind reprezentate de tranzactiile pentru ceilalti clienti ai nostri, precum Vodafone, Okazii, eMag”, a explicat Eram.

Reprezentantul Netopia Sistem estimeaza pentru acest an o crestere in volum de peste 50% la nivelul intregii piete de plati online cu cardul, la un total de circa 3,6 milioane de plati, in conditiile in care volumul pietei in 2010 s-a ridicat la peste 2,4 milioane de tranzactii.

Citeste si:

Potrivit, Gecad ePayment, principalul competitor al Netopia Sistem, afirma ca anul trecut au fost realizate 2,26 milioane de plati online cu cardul, in valoare de 127,8 milioane de euro.

In primele patru luni ale acestui an, serviciul mobilPay a procesat peste 400.000 de tranzactii, valoarea acestora depasind suma de opt milioane de euro.

Valoarea medie a unei tranzactii in aceasta perioada s-a ridicat la 20 de euro. Pe de alta parte, de la inceputul anului se observa o crestere cu 50% a valorii medii a unei tranzactii realizate pe site-urile de reduceri, de la zece euro in luna decembrie a anului trecut, la 14 euro la sfarsitul lunii aprilie.

„Este posibil ca valoarea medie a tranzactiilor sa creasca pana la sfarsitul anului, pe masura ce comerciantii vor incepe sa promoveze oferte de valori mai ridicate. In acelasi timp, numarul romanilor care isi vor folosi prima data cardul pentru achizitii online va continua sa creasca, sub impulsul promotiilor extrem de tentante ale acestor site-uri”, a incheiat Eram.

Netopia Sistem, companie infiintata in 2003, ofera servicii de comunicare prin sms si de plata cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro.