IBM Romania, filiala celui mai mare furnizor de servicii IT la nivel mondial, va gazdui in centrul sau de date infrastructura IT a Allianz-Tiriac, unul dintre cei importanti jucatori pe piata locala a asigurarilor. Contractul este semnat pe cinci ani, au anuntat cele doua companii.

Prin externalizarea infrastructurii catre IBM, conducerea Allianz-Tiriac se asteapta sa reduca costurile de intretinere a infrastructurii IT cu 15% si spatiul ocupat de centrul de date cu 20% in urmatorii trei ani.

„Tendintele majore in sectorul de asigurari sunt reactia prompta la nevoile clientului, fiabilitatea, securitatea, de fapt, cerintele dinamice ale mediului de business si control asupra costurilor si eficientei. IBM ne va ajuta sa implementam un mediu IT scalabil si flexibil”, a precizat Marius Balica, director executiv pentru tehnologia informatiei in cadrul Allianz-Tiriac Asigurari.

Solutia IBM include relocarea infrastructurii Allianz-Tiriac, ce consta in sisteme de stocare si servere si furnizarea de servicii de gazduire a acesteia. In cadrul acordului, IBM va furniza o solutie de recuperare a datelor in caz de dezastru, o solutie completa ce include echipamente hardware, servicii, echipamente de comunicatie si servicii de mentenanta.

Acesta este al doilea mare client castigat de IBM pentru externalizarea infrastructurii IT dupa contractul incheiat anul trecut cu Petrom pe o perioada de zece ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Trei solutii pentru a imbunatati infrastructura IT din spitale
Setari Cookie-uri