Valoarea de piata a Apple a depasit pentru scurt timp pe cea a Exxon Mobil, in timpul tranzactionarii de marti, dar o schimbare “de ultim minut” a permis gigantului petrolier sa ramana numarul unu – cel putin deocamdata, scrie Los Angeles Times.
In ochii investitorilor, Apple inseamna aur.

Stralucind alaturi de valorosul metal si evitand o piata foarte volatila, valoarea actiunilor Apple a crescut puternic marti, depasind pentru moment Exxon Mobil Corp. si devenind cea mai valoroasa companie din lume.

Valoarea de piata a Apple a crescut la 346,7 mld. $, cu aproape peste 5 mld. $ peste valoarea de piata a Exxon, de 341,9 mld. $. In ultimele minute de tranzactionare, Exxon a reusit sa creasca si sa depaseasca Apple cu circa 1,6 mld. $.

Cu toate acestea, analistii estimeaza ca Exxon nu va mai ramane mult timp compania numarul unu pe plan mondial. Propulsata de iPhone si vanzarile bune de tablete iPad, Apple se apropie de gigantul petrolier constant de mai bine de un an. In drumul sau Apple a spulberat companii tehnologice precum Microsoft sau Google, devenind a doua companie din lume. In mai 2010, Apple valora cu 50 mld. $ mai putin decat Exxon.

Vulnerabilitatea Exxon rezida in instabilitatea petrolului. Spre deosebire de cresterea constanta a pretului aurului, preturile petrolului au fluctuat puternic, de la un minim de 40$ pe baril la maximul de 150$.

Atat Apple cat si aurul au crescut cu circa 45% pe parcursul ultimului an. Valoarea unei actiuni Apple a crescut cu 20,80 $, circa 6%, marti, incheind ziua la o valoare de 374 $/actiune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri