Motorola Mobility, companie cumparata de Google, a fost in negocieri cu mai multe companii, inclusiv cu Microsoft, potrivit GigaOM.com.
Compania fondata de Bill Gates a fost interesata de achizitionarea portofoliului Motorola. Prin aceasta mutare, compania intentiona sa opreasca ascensiunea Android pe piata telefoniei mobile. Tocmai aceasta amenintare a adus Google la masa negocierilor, in urma carora compania producatoare de telefoane mobile a fost achizitionata pentru o suma record.

Google a preluat Motorola Mobility pentru 12,5 mld. $ (echivalentul a 40 $/actiune), cash. Pretul este cu 63% mai mare decat valoarea actiunilor Motorola Mobility.

Motorola a gasit un parteneriat mai “digerabil” alaturi de Google, deoarece Microsoft nu a avut interesul de a gestiona o afacere hardware si au fost in esenta interesati si de vasta colectie de brevete Motorola.

Discutiile la nivel inalt dintre Google si Motorola au inceput in urma cu aproximativ cinci saptamani. CEO-ul Google, Larry Page, si CEO-ul Motorola, Sanjau Jha, s-au desfasurat direct si numai cativa directori au fost prezenti la negociere.

Surse ale publicatiei GigaOM.com sustin ca Andy Rubin, co-fondator al sistemului Android , a fost adus la negocieri abia spre final.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri