Motorola Mobility, companie cumparata de Google, a fost in negocieri cu mai multe companii, inclusiv cu Microsoft, potrivit GigaOM.com.

Compania fondata de Bill Gates a fost interesata de achizitionarea portofoliului Motorola. Prin aceasta mutare, compania intentiona sa opreasca ascensiunea Android pe piata telefoniei mobile. Tocmai aceasta amenintare a adus Google la masa negocierilor, in urma carora compania producatoare de telefoane mobile a fost achizitionata pentru o suma record.

Google a preluat Motorola Mobility pentru 12,5 mld. $ (echivalentul a 40 $/actiune), cash. Pretul este cu 63% mai mare decat valoarea actiunilor Motorola Mobility.

Motorola a gasit un parteneriat mai “digerabil” alaturi de Google, deoarece Microsoft nu a avut interesul de a gestiona o afacere hardware si au fost in esenta interesati si de vasta colectie de brevete Motorola.

Discutiile la nivel inalt dintre Google si Motorola au inceput in urma cu aproximativ cinci saptamani. CEO-ul Google, Larry Page, si CEO-ul Motorola, Sanjau Jha, s-au desfasurat direct si numai cativa directori au fost prezenti la negociere.

Surse ale publicatiei GigaOM.com sustin ca Andy Rubin, co-fondator al sistemului Android , a fost adus la negocieri abia spre final.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Telefoane ieftine: ce sa-ti cumperi cu banii ramasi dupa concediu