Compania fondata de Bill Gates a fost interesata de achizitionarea portofoliului Motorola. Prin aceasta mutare, compania intentiona sa opreasca ascensiunea Android pe piata telefoniei mobile. Tocmai aceasta amenintare a adus Google la masa negocierilor, in urma carora compania producatoare de telefoane mobile a fost achizitionata pentru o suma record.

Google a preluat Motorola Mobility pentru 12,5 mld. $ (echivalentul a 40 $/actiune), cash. Pretul este cu 63% mai mare decat valoarea actiunilor Motorola Mobility.

Motorola a gasit un parteneriat mai “digerabil” alaturi de Google, deoarece Microsoft nu a avut interesul de a gestiona o afacere hardware si au fost in esenta interesati si de vasta colectie de brevete Motorola.

Citeste si:

Discutiile la nivel inalt dintre Google si Motorola au inceput in urma cu aproximativ cinci saptamani. CEO-ul Google, Larry Page, si CEO-ul Motorola, Sanjau Jha, s-au desfasurat direct si numai cativa directori au fost prezenti la negociere.

Surse ale publicatiei GigaOM.com sustin ca Andy Rubin, co-fondator al sistemului Android , a fost adus la negocieri abia spre final.