Conducerea Siveco, cel mai mare producator local de software, cu afaceri de 54,8 milioane de euro anul trecut, ia in considerare sa se listeze pe Bursa de Valori Bucuresti, a afirmat directorul general al companiei Irina Socol.

Aceasta a adaugat ca ultimii ani au fost dificili pentru piata de capital si deocamdata este greu de spus cand s-ar putea lista compania.

“Eu cred ca cel mai bine ar fi o listare pe Bursa de la Bucuresti pentru ca cei care cumpara actiuni sunt oameni de la tine din tara. Chiar daca bursele din Varsovia si Londra sunt atractive, acolo vei fi doar o companie romaneasca”, a explicat managerul.

Ea a mai spus ca producatorul de software ar putea fi evaluat la "60-70 de milioane de euro, pana in 100 de milioane de euro".

Siveco Romania a fost infiintata in anul 1992 si se numara printre cei mai importanti integratori de sisteme IT si dezvoltatori de aplicatii software de pe piata locala.

In prezent, compania are aproximativ 1.050 de angajati, mai mult cu 380 de persoane fata de anul trecut.

In 2010, Siveco a avut o cifra de afaceri de 54,8 milioane de euro si un profit net de 2,5 milioane de euro. conform celor mai recente date publicate la Ministerul de Finante.

Actionarii Siveco Romania sunt compania Siveco Netherlands, cu 42,2% din actiuni, PEF V Information Technolagy (Luxemburg) - 22,5%, Intel Capital (Cayman) Corporation (Insulele Cayman) - 10%, Irina Socol - 10,98%, Mihail Radasanu - 7,62%, Siveco Romania - 3,75%, Gabriel Ilia - 2,68%, Daniela Bichir - 0,14% si Ecaterina Crusti - 0,14%.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si