Toate cele trei noi dispozitive au functii clasice Nokia, insa fiecare in parte raspunde unui set de diferit de prioritati ale utilizatorilor.

Astfel, Nokia 700 este cel mai compact smartphone monobloc cu ecran tactil din lume, Nokia 701 este un terminalul cu cel mai luminos ecran, iar modelul Nokia 600 are cel mai puternic sunet.

“Anuntul facut de Nokia astazi certifica faptul ca Symbian va continua sa joace un rol important in portofoliul sau de produse, alaturi de Windows Phone 7”, a declarat Nick McQuire, director de cercetare in cadrul companiei Internatioal Data Corporation (IDC).

Nokia 700

Cu un volum de 50 centimetri cubi, o greutate de 96 grame si dimensiunile 110x50,7x9,7 milimebri, Nokia 700 este cel mai compact smartphone monobloc cu ecran tactil din lume. Terminalul este compatibil cu tehnologia NFC care permite atat conectarea dispozitivelor intre ele, cat si la diverse accesorii compatibile NFC precum seturi cu casti Bluetooth, difuzoare sau handsfree.

Telefonul are un procesor de 1 Ghz, ecran AMOLED ClearBlack de 8,1 centimetri, memorie interna de 2GB (cu posibilitatea maririi capacitatii cu inca 32 GB prin card microSD), filmare video in format HD si camera foto de 5 megapixeli cu full focus si LED flash.

Nokia 701

Modelul are cel mai luminos ecran montat pe un telefon mobil vreodata.

Citeste si:

Avand un design asemanator terminalului Nokia C7, smartphone-ul Nokia 701 este dotat cu un procesor de 1GHz, camera foto full focus de 8 megapixeli cu dual LED flash si zoom digital 2x, filmare video in format HD si camera secundara frontala. Dotarile standard includ memorie interna de 8 GB, (cu posibilitatea maririi capacitatii cu inca 32 GB prin card microSD). De asemenea, telefonul filtreaza zgomotele de fundal.

Nokia 600

Smartphone-ul Nokia 600 vine cu cel mai puternic sunet, la o intensitate de pana la 106 Phoni. Acesta are o capacitate de 60 de ore de muzica, un difuzor foarte puternic si posibilitatea conectarii fara fir la alte boxe si accesorii compatibile cu tehnologia NFC.

Telefonul are un pret mai mic decat terminalele Nokia 700 si Nokia 701.

Modelul are un procesor de 1 GHz, camera foto de 5 megapixeli cu full focus, LED flash si redare video in format HD, precum si o memorie interna de 2 GB ce poate fi extinsa cu inca 32 GB prin card microSD.

Sistemul de operare Symbian Belle

Symbian Belle este cea mai recenta dintr-o serie de actualizari a platformei Symbian, ce a inceput cu Symbian Anna si va continua pana in 2012. Symbian Belle creste numarul de ferestre active de la trei la sase, oferind mai mult spatiu afisarii de aplicatii si servicii pe ecranul terminalului.

Una dintre cele mai importante functii ale noului sistem de operare este capabilitatea de conectare si transmitere de date prin tehnologia NFC, care permite transmiterea de contacte din agenda, fisiere video sau foto catre alte dispozitive smartphone compatibile NFC, precum si conectarea la accesorii pentru mobil compatibile NFC precum difuzoare sau casti.

Sursa foto: Nokia