Intr-un bizara repetare a incidentului petrecut anul trecut cand Apple a pierdut un prototip iPhone 4, compania americana a pierdut iarasi un terminal mobile nelansat, respectiv iPhone 5, scrie Cnet.com.
iPhone-ul a fost pierdut la finalul lunii iulie in San Francisco, intr-un bar numit Cava 22. O persoana familiara cu situatia sustine ca Apple a inceput o puternica investigatie pentru a gasi telefonul.

Anul trecut, un prototip de iPhone 4 a fost cumparat de un blog de gadget-uri care a platit 5.000 de dolari, cash, pentru a-l achizitiona. Anul acesta iPhone 5 ar fi fost vandut pe Craiglist pentru 200$. Amanunte despre device nu sunt inca cunoscute.

Oficialii Apple nu au dorit sa comenteze asupra incidentului.

O zi sau doua dupa ce telefonul a fost pierdut in Cava 22, reprezentantii Apple ar fi contactat politia, spunand ca device-ul “este nepretuit” si compania “este disperata” sa asigure intoarcerea lui, conform sursei citate de Cnet.

1. Considerati ca Apple pierde prototipuri in mod intentionat?

2. Daca ati gasi un prototip iPhone 5 ce ati face?




Apple a depistat cu mijloace electronice modelul de iPhone 5 intr-un apartament din San Francisco, conform sursei. Atunci cand politia din San Francisco si investigatorii Apple au vizitat locuinta, au discutat cu un barbat de peste 20 de ani care a recunoscut ca a fost in Cava 22 in noaptea in care device-ul a fost pierdut, insa a negat ca ar fi stiut ceva de modelul iPhone. Politia a perchezitionat locuinta si nu a gasit telefonul.

Inainte de a iesi din casa, Apple a oferit barbatului o suma consistenta de bani pentru telefon, insa el a continuat sa nege ca ar cunoaste ceva despre modelul de iPhone 5.

Jose Valle, care detine barul Cava 22, spune ca isi aduce aminte ca in urma cu circa o luna un barbat dadea telefoane si vorbea despre un iPhone pierdut. Valle i-a promis barbatului ca il va contacta daca va gasi telefonul. “Presupun ca trebuie sa prepar bauturi cu mai putin alcool”, a spus Valle.

Dupa incidentul de anul trecut, Apple a subliniat ca a luat “masuri extraordinare de securitate” pentru a proteja prototipurile companiei. Urmatoarele generatii de iPhone-uri sunt trimise spre testare in “cutii incuiate si sigilate astfel incat companiile de transport sa nu deterioreze sau sa pericliteze siguranta terminalelor”.

Prototipul de iPhone 4 pierdut anul trecut a disparut dupa ce Robert Gray Powell, un inginer Apple de 28 de ani la acea vreme, l-a lasat pe o masa intr-o berarie germana in Redwood City, California.

La inceputul lunii august, doi barbati au fost dati in judecata pentru ca au vandut prototipul de iPhone 4 catre Gizmodo. Infatisarea in fata instantei va avea loc maine.

iPhone 5 va fi lansat la finalul lunii septembrie sau in octombrie, conform unor surse din piata.

Considerati ca Apple pierde prototipurile in mod intentionat? Completati poll-ul de mai sus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri