Samsung Electronics a ratat sansa de a prezenta noua tableta Galaxy Tab 7.7 la salonul electronicelor de la Berlin, IFA, unul dintre cele mai importante din lume, dupa ce Apple a obtinut in justitie un al doilea ordin de interzicere a vanzarii acestui produs in Germania, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.
Compania sud-coreeana, principalul concurent al Apple pe piata tabletelor PC, a retras Galaxy Tab 7.7, abia lansata, de la salonul IFA, dupa ce un tribunal din Dusseldorf a admis cererea Apple de interzicere a vanzarilor si promovarii produsului, a declarat James Chung, purtator de cuvant al Samsung in Seul.

Samsung si Apple, producatorul iPad, sunt implicate in dispute juridice pe trei continente.

Apple, care este si unul dintre cei mai mari clienti ai companiei sud-coreene, pentru cipuri si ecrane, sustine ca produsele Galaxy copiaza iPhone si iPad.

In luna august tribunalul din Dusseldorf a decis interzicerea temporara a vanzarilor tabletei Galaxy Tab 10.1, in 26 din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene. Decizia din august, limitata la piata din Germania din motive de jurisdictie, ar fi putut costa Samsung vanzari de pana la 500.000 de produse in acest an, potrivit unei estimari a companiei de cercetare a pietei Strategy Analytics. Curtea va lua o decizie finala in aceasta privinta pe 9 septembrie.

"Samsung respecta hotararea tribunalului", a declarat Chung, adaugand ca aceasta decizie limiteaza semnificativ optiunile consumatorilor din Germania.

El a precizat ca Samsung isi va apara drepturile de proprietate intelectuala prin toate mijloacele, inclusiv cele din justitie.

Actiunile Samsung au scazut cu 4,9% la inchiderea bursei din Seul, cel mai redus nivel atins dupa 23 august. Declinul de la inceputul acestui an este de 23%.

Vanzarile de tablete PC ar putea atinge in acest an 2,4 milioane unitati in Germania, fata de 600.000 unitati in 2010. Piata germana de profil ar ajunge astfel a treia ca marime din Europa, dupa Marea Britanie si Franta, potrivit Neil Mawson, analist la Strategy Analytics.

Samsung urma sa prezinte Galaxy Tab 7.7 si alte produse mobile la salonul IFA.

Compania sud-coreeana intentioneaza sa majoreze de peste cinci ori vanzarile de tablete PC in acest an, fata de 2010, cand a lansat primul model Galaxy Tab dotat cu software Android.

Samsung a avut in primul trimestru o cota de 16% pe piata tabletelor PC, cu mult sub cota de 69% a iPad, potrivit Strategy Analytics.
Disputa juridica dintre cele doua companii de tehnologie a inceput dupa ce Apple a acuzat Samsung ca i-a copiat produsele, intr-un proces lansat in Satele Unite in aprilie.

Samsung a contracarat cu actiuni in justitie la Seul, Tokyo, Germania si California.

In Australia, Samsunt a amanat pentru a doua oara in aceasta luna lansarea Galaxy Tab 10.1, pana la sfarsitul lui septembrie.

In Olanda, un ordin judecatoresc preliminar a impus Samsung luna trecuta sa opreasca vanzarile de aparate smartphone, dupa 13 octombrie, fara sa extinda interdictia si asupra tabletelor PC.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri