Lacuna in securitatea unor telefoane HTC permite accesul la SMS-uri sau localizeaza utilizatorii

O lacuna in securitatea telefoanelor HTC Android ar putea oferi aplicatiilor ce se conecteaza la Internet acces la informatii despre utilizator, precum locul in care se afla sau mesajele scrie, a raportat blog-ul de specialitate Android Police. Printre telefoanele afectate se numara HTC Thunderbolt si EVO 4G.

Telefoanele HTC afectate au instalate o aplicatie intitulata HTCLoggers.apk, care are acces pana la “radacina”. Aplicatiile care se pot conecta la Internet pot accesa HTCLoggers.apk, care, la randul ei, ofera acces la informatii precum date GPS, date WiFi, procese in derulare, mesaje SMS si altele.

Aplicatiile pot trimite aceste date catre diferite servere. Autorii AndroidPolice.com noteaza ca vulnerabilitatea nu poate fi reparata de utilizatori, HTC trebuind sa faca un update.

Desi raportul nu a scos in evidenta un exemplu concret de folosire ileaga a datelor, lacuna reprezinta o eroare clara din partea Google Android si HTC – in mod normal, sistemul de operare nu permite accesul la acest tip de informatie fara asentimentul utilizatorilor.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri