"Personal, nu cred ca Microsoft va cumpara Nokia. Noi producem software, nu hardware", a declarat Binkofski, prezent la forumul ZF Digital '11.

Microsoft este cel mai mare producator de software la nivel mondial, iar Nokia a fost pana in 2010 liderul pietei de telefoane mobile dupa volumul vanzarilor. Compania a pierdut pe rand, in 2011 titlul de cel mai mare producator de smartphoneuri, apoi pe acela de cel mai mare producator de telefoane mobile.

In februarie, Nokia si Microsoft au incheiat un parteneriat prin care producatorul de telefoane mobile adopta Windows Phone ca principalul sistem de operare pentru smartphone-uri. Primul produs dezvoltat in urma acestui parteneriat ar trebui sa apara pana la sfarsitul acestui an.

Ambele companii sunt considerate "intarziati" pe piata smartphone-urilor si tabletelor PC, renascuta dupa aparitia iPhone (2007) si iPad (2010).

Citeste si:

Aceste piete se afla intr-un boom fara precedent datorita noilor standarde de performanta si calitate impuse de Apple si Google, insa nici Nokia, nici Microsoft nu au reusit inca sa-si impuna un produs suficient de solid pentru a le asigura o prezenta puternica pe aceasta nisa.

Piata smartphone-urilor si tabletelor este importanta atat pentru marjele foarte ridicate de profit, cat si pentru prestigiul castigat de companiile care reusesc sa se impuna.

Parteneriatul dintre Microsoft si Nokia, dar si problemele care au afectat in ultimul timp compania finlandeza au alimentat speculatiile ca fostul lider al industriei telefoanelor mobile ar putea fi preluat chiar de Microsoft.

La finele lunii septembrie, grupul finlandez Nokia a anuntat ca va inchide fabrica de la Jucu, judetul Cluj, in cadrul unui program de eficientizare si reducere a costurilor, iar 2.200 de angajati isi vor pierde locurile de munca, deoarece unitatile de productie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez.