AT&T a anuntat ca va pune deoparte patru miliarde de dolari pentru a acoperi pierderile generate de un eventual esec al achizitiei T-Mobile USA, pentru 39 miliarde de dolari, decizie care ar putea reprezenta o acceptare tacita a caderii tranzactiei, in urma interventiei autoritatilor SUA.
Oficialii americani responsabili de industria telecom considera ca fuziunea AT&T cu T-Mobile USA ar conduce la disparitia unui numar mare de locuri de munca si ar afecta competitia, transmite Reuters, citat de Mediafax.

Grupul telecom american si Deutsche Telekom, proprietarul T-Mobile, au anuntat ca vor incerca in continuare sa obtina avizul Departamentului Justitiei, insa au retras documentele inaintate Comisiei de reglementare in domeniul Comunicatiilor, FCC.
Atat Departamentul Justitiei, cat si FCC se opun tranzactiei.

"Este foarte clar, fara nicio indoiala, ca fuziunea ar rezulta intr-o pierdere masiva de locuri de munca si de investitii in SUA", a declarat joi seara un oficial al FCC.

Decizia de a retrage aplicatia de la FCC trebuie aprobata de Comisie, care va decide daca si in ce conditii ar putea fi retransmisa tranzactia spre aprobare.

Avizul FCC nu ar avea nicio valoare daca Departamentul Justitiei ar decide sa blocheze tranzactia, iar AT&T si Deutsche Telekom au anuntat ca vor reveni la autoritatea pentru comunicatii numai daca vor obtine aprobarea Justitiei.

Prabusirea tranzactiei i-ar putea crea probleme mari directorului general al AT&T, Randall Stephenson, care a oferit in contract, ca semn de incredere, un comision urias, de 3 miliarde de dolari plus cheltuieli suplimentare presupuse de cedarea accesului T-Mobile USA la spectrul wireless al companiei americane, platibil catre Deutsche Telekom in caz de esec.

Unii analisti considera ca pachetul s-ar putea ridica la 6 miliarde de dolari ca valoare, insa AT&T a refuzat sa confirme aceasta cifra.

Analistii noteaza ca decizia AT&T de a constitui un provizion de 4 miliarde de dolari in acest trimestru sugereaza ca grupul nu se asteapta ca tranzactia sa fie dusa la bun sfarsit.

Caderea tranzactiei este o problema si pentru bancile care au consiliat cele doua grupuri telecom. Deutsche Bank, Credit Suisse, Morgan Stanley, Citigroup, Greenhill & Co, Evercore Partners si JPMorgan Chase ar putea pierde comisioane in valoare de 150 milioane de dolari.

Preluarea T-Mobile USA ar propulsa AT&T pe primul loc pe piata telecom americana, depasind Verizon Wireless, detinut in proportii egale de Verizon Communications si Vodafone Group.

Totodata, Deutsche Telekom ar scapa de subsidiara americana, care trage in jos cresterea si profitul grupului si are nevoie de investitii urgente pentru a ramane competitiva.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri