Orange s-a angajat in cursa pentru a oferi televiziune live utilizatorilor mobili, intentionand sa utilizeze tehnologia 3G intr-un proiect pilot initiat in acest an in Anglia.
Noutatea, anuntata in cadrul 3GSM World Congress din Barcelona, Spania, urmeaza anuntului facut in cadrul aceleiasi conferinte de Virgin Mobile de a oferi televiziune live utilizand serviciul BT Movio, care utilizeaza tehnologia digital audio broadcasting (DAB). Orange va testa tehnologia TDtv dezvoltata de firma de telecomunicatii IPWireless, care se bazeaza pe standardul de servicii 3rd Partnership Project (3GPP) multimedia broadcast si multicast.

TDtv permite operatorilor mobili sa furnizeze servicii de televiziune si servicii multimedia utilizand actualul spectru si statii de baza, fara a afecta alte servicii de voce si date 3G. Operatorii vor putea utiliza tehnologia pentru a funiza pana la 50 de canale TV pe ecranele telefoanelor mobile standard. Tehnologia va permite un numar nelimitat de utilizatori care sa vizioneze acelasi canal sau sa utilizeze aceasi latime de banda.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
Noua amenințare informatică care îți golește conturile bancare
Setari Cookie-uri