Juniper Networks, una dintre principalele companii producatoare de echipamente de telecomunicatii la nivel mondial, isi consolideaza pozitia de lider mondial pe piata solutiilor de routing.
Astfel, in prezent, Juniper Networks detine o cota de 30%, pe piata de routere high-end, 25,3% pe piata de Service Provider Edge si 30,9% pe piata de Service Provider Core Routing.

Studiile au fost realizate de catre compania Synergy Research Group, pentru ultimul trimestru din 2005, iar intrumentele de masurare si analiza utilizate au fost: cercetarea de piata, segmentarea pietei pe baza informatiilor tehnologice, metoda de masurare totala a pietei, si tehnologiile de baze de date SQL.

"Juniper Networks a inregistrat progrese semnificative pe piata High-End Enterprise Routing cu routerele multiservice M-series," declara Jeremy Duke, Presedinte si CEO in cadrul Synergy Research Group (vezi foto). "Odata cu accelerarea dinamicii traficului IP, companiile utilizeaza platformele de routing Juniper Networks in vederea maximizarii securitatii, performantei si scalabilitatii in cadrul retelelor."
In ultimele 13 trimestre, Juniper Networks si-a consolidat pozitia de lider pe pietele de Service Provider Edge si Service Provider Core Routing, cu o medie de 23,1% pentru segmentul edge si 26,3% pentru core, adauga Jeremy Duke. "Acest lucru se datoreaza faptului ca Juniper Networks a mentinut si a dezvoltat permanent nivelul de performanta, fiabilitate si scalabilitate al echipamentelor necesare furnizorilor de servicii de Internet.

Platforma M-series oferita de Juniper Networks reprezinta o solutie optima de routing pentru companiile care necesita fiabilitate, securitate si un inalt nivel de performanta pentru conectivitatea IP WAN, pentru serviciile si accesul la Internet. Spre deosebire de routerele traditionale, bazate pe arhitectura monolitica si sisteme de operare depasite, routerele multiservice utilizeaza o arhitectura modulara bazata pe hardware purpose-built si pe sistemul de operare Junos sistem modular (daca unul din module este oprit, celelalte module vor functiona in continuare la parametri normali). Impreuna cu routerele J-Series, portofoliul complet de routere Juniper Networks pentru segmentul enterprise permite convergenta, controlul si accesul granular asupra multiplelor servicii intr-o singura platforma IP/MPLS, oferind performanta, fiabilitate si securitate mediului IT al companiei concept denumit de catre Juniper, Infranet.

Portofoliul edge routing al Juniper Networks cuprinde routerele M-series Multiservice si routerele E-series Broadband Services care combina capabilitatile IP/MPLS (lider in clasa lor) cu un nivel ridicat de fiabilitate, performanta si flexibilitate. Echipamentele M-series permit furnizorilor de servicii Internet sa-si consolideze serviciile intr-o singura infrastructura IP/MPLS, generand in acelasi timp noi venituri datorita serviciilor de tip IPTV, Voice over IP (VoIP), VoD (Video on Demand), GoD (Games on Demand). Routerele E-series Broadband Services ofera capacitate scalabila pentru zeci de mii de utilizatori si capabilitati avansate de Quality of Service (QoS), devenind astfel platforma ideala pentru serviciile multimedia broadband precum VoIP, Video on Demand si IPTV pentru un numar mare de clienti.

Echipamentele T-series ofera o combinatie unica de caracteristici avansate de routare, cele mai eficiente capabilitati IP/MPLS, precum si un nivel ridicat de fiabilitate si scalabilitate care transforma produsele acestei serii in platforma ideala pentru aplicatiile de mare capacitate. Cu tehnologia TX Matrix, echipamentele T-series, prin modalitatea unitara de migrare a sistemelor, permit furnizorilor de servicii internet sa ofere diferite niveluri de procesare de ordinul multi-terabit. Cu peste 100 de utilizatori de echipamente T-series si cu mii de unitati vandute la nivel mondial, Juniper Networks este lider si vizionar in ceea ce priveste domeniul core routing.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri