"Ne vom dubla personalul actual in urmatorii trei ani...Exista o oportunitate fantastica de atragere de talente pe aceasta piata", a declarat Michael Dell cu prilejul unei vizite la Bangalore, orasul in care este concentrata industria de IT din India. in prezent, Dell are 10.000 de angajati in India si patru call centre (Bangalore, Hyderabad, Mohali si New Delhi), o facilitate de testare a produselor si un centru de dezvoltare software.

La inceputul acestui an, mai multi oficiali din conducerea grupului Dell au anuntat ca firma americana analizeaza posibilitatea construirii unei facilitati de productie in India, o decizie care ar spori considerabil vanzarile de computere marca Dell in India, una din cele mai populate tari din lume. "Discutam cu o serie de autoritati locale in termeni de infrastructura si logistica. Urmeaza sa luam o decizie cu privire la amplasarea uzinei", a dezvaluit luni Michael Dell, care a refuzat insa sa ofere un calendar pentru aceasta decizie.

Tot mai multe companii au pus ochii pe India

In ultima vreme mai multe companii occidentale din industria IT au decis sa-si reduca cheltuielile prin delocalizarea unor activitati in India, unde exista o abundenta de mana de lucru inalt calificata dar salariile sunt reduse. Analistii estimeaza ca exporturile Indiei de servicii si tehnologie IT vor creste cu 25 de procente pe an ajungand pana la 60 miliarde dolari in 2010, iar marile companii americane Dell, Hewlett-Packard Co. (HP) si International Business Machines Corp. (IBM) se vor confrunta cu o concurenta acerba din partea grupurilor indiene HCL Infosystems Ltd. si Wipro Ltd.

Dell a inregistrat anul trecut un profit de 3,57 miliarde de dolari. In plus, cifra de afaceri a companiei a crescut in aceasta perioada la 15,2 miliarde de dolari fata de 13,5 miliarde de dolari anul trecut.

Acest trend ascendent a fost explicat de oficialii companiei prin faptul ca volumul vanzarilor de computere a crescut peste asteptari, indeosebi pe segmentul de business si vanzari in afara Statelor Unite, unde cresterea a fost de 21 procente.