Departamentul IT se numără printre cele mai importante resurse ale unei companii, tocmai pentru că asigură gestionarea eficientă e infrastructurii tehnologice. Oferă suport tehnic și asistență în derularea activităților și implicit un grad de productivitate ridicat.

Totuși, costurile pentru a menține compania la performanțe ridicate din punct de vedere tehnic pot depăși de cele mai multe ori bugetul disponibil. Însă, nu trebuie să-ți faci griji. Există soluții durabile, care te vor ajuta să îmbini utilul cu plăcutul.

Strategii pentru a reduce costurile IT

Reducerea costurilor de IT ale unei companii poate fi un proces complex, dar există câteva strategii cheie pe care le poți adopta pentru a optimiza cheltuielile.

Iată câteva sugestii:

  • Consolidează infrastructura IT - Analizează infrastructura IT existentă pentru a identifica posibilități de îmbunătățire. De exemplu, poți migra către variantele cloud computing, care pot reduce costurile de achiziție și întreținere a echipamentelor hardware.
  • Analizează și optimizează licențele software - Revizuiește toate licențele software utilizate în companie și asigură-te că plătești doar pentru opțiunile de care ai nevoie. De asemenea, poți explora alternative open source sau abonamente care pot fi mai avantajoase din punct de vedere financiar.
  • Implementează politici de economisire a energiei - Încurajează angajații să închidă echipamentele IT în afara orelor de lucru sau să activeze modul de hibernare atunci când nu sunt utilizate. O asemenea inițiativă poate reduce consumul de energie, dar și costurile asociate.
  • Achiziționează laptopuri refurbished - Laptopurile refurbished sau recondiționate reprezintă alegeri ideale pentru a eficientiza activitățile IT și costurile aferente. Prezintă aproape aceleași performanțe ca cele noi și pot fi achiziționate la costuri mult mai mici. Sunt supuse înainte testelor de calitate și prezintă garanție de la distribuitor. Un model pe care îl poți lua în considerare pentru compania ta este DELL Precision T5810.
  • Adoptă soluții de automatizare și management al proceselor - Automatizarea unor sarcini repetitive și integrarea tehnologiilor moderne, de ultimă generație, pot oferi numeroase avantaje business-ului tău. Atât resursele materiale, cât și cele temporale vor fi folosite la capacitate maximă, fără a mai fi nevoie de investiții adiționale.

Cum te pot ajuta laptopurile refurbished să-ți valorifici resursele?

Laptopurile recondiționate te vor ajuta mai mult ca sigur să maximizezi rezultatele profesionale. Tocmai pentru că sunt supuse activităților de reparație și înlocuire a pieselor, dispozitivele garantează valorificarea resurselor IT. Însă, beneficiile pe care le prezintă nu se opresc aici.

Printre ele se numără și:

  • Estimarea exactă a unui buget - Prin achiziționarea de laptopuri refurbished, poți planifica și estima mai precis bugetul de IT. Prețurile pentru laptopurile refurbished sunt adesea mai stabile și mai puțin supuse fluctuațiilor pieței în comparație cu cele ale echipamentelor noi. Fie că alegi un laptop DELL Precision T5810 sau Lenovo ThinkPad P1 Gen 4 te vei bucura de rezultatele dorite.
  • Actualizări constante - Chiar dacă mulți le confundă cu variantele second hand, laptopurile refurbished pot fi adesea îmbunătățite din punct de vedere tehnic. Poți integra mai multă memorie RAM sau chiar un SSD dacă îți dorești să îmbini rapiditatea cu performanța ridicată.
  • Respectarea valorilor sustenabile - Achiziționarea de laptopuri refurbished contribuie la promovarea practicilor sustenabile și la reducerea deșeurilor electronice. Prin reutilizarea laptopurilor, se reduce impactul asupra mediului înconjurător. Contribui, astfel, la economisirea resurselor și la promovarea unor asemenea valori și în rândul angajaților.
  • Asistență și garanție - Majoritatea furnizorilor de laptopuri refurbished oferă o perioadă de garanție, ceea ce înseamnă că, în cazul unor eventuale probleme, vei beneficia de suport tehnic. Serviciile de reparații sunt efectuate conform standardelor de siguranță, funcționalitate și rezistență. Așadar, nu trebuie să-ți faci griji. Etapele de lucru nu vor avea de suferit.

Laptopurile refurbished reprezintă viitorul în industrie. Sunt fiabile, ușor de folosit și adaugă plus valoare activităților departamentului IT.

Alege-le și tu pentru business-ul tău!

Sursa foto Freepik.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri