IBM este asteptata sa lanseze o versiune aproape finalizata a ultimei sale baze de date server, cu numele de cod Viper, un produs menit sa reduca din cota de piata a rivalului Oracle si sa contracareze provocarile open-source.
Compania intentioneaza sa ofere DB2 Viper "test drive" ca un download gratuit pentru clientii sai. De asemenea, in cadrul unui eveniment desfasurat in Jaipur, India, Ambuj Goyal, general manager pentru managementul informatiilor in cadrul IBM, va oferi mai multe detalii despre functiile bazei de date.

Ultima lansare este echivalentul unui "release canditate", termenul industrial utilizat pentru un produs care este aproape de a fi complet dezvoltat si testat. Versiunea finala este asteptata in aceasta vara.

Cea mai importanta caracteristica adaugata versiunii DB2 Viper este abilitatea de a stoca si indexa documente XML intr-un format "nativ", potrivit IBM.

Compania a adaugat in DB2 un mecanism separat de stocare pentru XML. Mecanismul pastreaza structura intacta in loc sa o reformateze pentru un sistem relational. Formatul de stocare "ierarhica" a DB2 Viper si indexarea XML vor imbunatati foarte mult performanta aplicatiilor care utlizeaza date XML.

IBM dezvaluie si functii avansate de securitate care vor oferi clientilor un mai mare control asupra politicilor de acces.

Goyal va discuta si despre tehnologia de compresie care poate reduce cantitatea de stocare necesara cu 55-60%.

De curand, compania a lansat si DB2 Express-C, o versiune gratuita a DB2 limitata la servere cu 4 gigabytes de memorie, care ajuta IBM sa pastreze clientii care utilizeaza baze de date open-source.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri