Islanda- tara cu cel mai inalt grad de penetrare a Internetului in banda lIn 2005, Islanda avea cel mai inalt grad de penetrare a Internetului in banda larga, insa SUA ocupa in continuare pozitia fruntasa la capitolul numar absolut de utilizatori, potrivit unui studiu dat publicitatii miercuri de Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE), transmite Rompres.
Potrivit studiului, in luna decembrie 2005 numarul total al conexiunilor la Internet in banda larga din tarile membre OECD a crescut la 158 milioane conexiuni, comparativ cu 136 milioane conexiuni cu sase luni in urma. Gradul mediu de penetrare in interiorul OECD a ajuns la 13,6 abonati la fiecare 100 de locuitori.
       
In randul tarilor OECD, la sfarsitul lui 2005 Islanda a ajuns la un numar de 78.017 conexiuni la Internet in banda larga, rata de penetrare crescand de la 18,2 procente la sfarsitul lui 2004, la 26,7 procente la finele lui 2005. Astfel, Islanda a trecut in fata Coreei de Sud, cu un grad de penetrare de 25,4 procente, a Olandei, grad de penetrare de 25,3 procente si a Danemarcei, cu un grad de penetrare a Internetului in banda larga de 25 de procente.
       
In schimb, SUA ocupa in continuare pozitia fruntasa in ceea ce priveste numarul absolut de utilizatori de Internet in banda larga, cu 49,39 milioane abonati la sfarsitul lui 2005 si un grad de penetrare de 16,8 procente. Comparativ, Japonia avea la sfarsitul lui 2005 aproximativ 22,52 milioane utilizatori de Internet in banda larga, gradul de penetrare fiind de 17,6 procente.
       
Studiul OECD arata ca utilizatorii de Internet in banda larga din Japonia si Coreea de Sud beneficiaza de cele mai mari viteze de download din toate tarile OECD, gratie numarului crescut de conexiuni prin fibra optica. in prezent, la nivel mondial, peste sase din fiecare 10 conexiuni la Internet in banda larga se bazeaza pe tehnologia Digital Subscriber Line (DSL), care utilizeaza cablurile de cupru din telefonie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si