Nici nu s-a uscat bine șampania vărsată în cinstea anului 2024, că mulți au și început să-și creioneze așteptările pentru acest an. Spre deosebire de predicții, însă, care sunt greu de făcut, iată câteva evenimente care vor avea loc cu siguranță în 2024.

2024 va fi un an bisect

Probabil lumea a uitat acest lucru, dar a venit rândul unui nou an bisect în calendar. Astfel, luna februarie va avea 29 de zile anul acesta, după cum informează CNN.

Jocurile Olimpice de vară de la Paris

Un eveniment mult-așteptat anul acesta vor fi Jocurile Olimpice de vară de la Paris, care vor începe pe data de 26 iulie și se vor încheia duminică, 11 august.

O nouă probă interesantă care debutează de anul acesta, la Paris, este breakdance-ul, care va deveni o probă olimpică în cadrul căreia, notează publicația, bărbații și femeile vor participa în mod egal.

Eclipsă totală de soare

Eclipsa de Soare care va avea loc la 8 aprilie 2024 va fi o eclipsă totală de Soare.

Această eclipsă va fi vizibilă într-o imensă zonă a Americii de Nord, începând de la Oceanul Pacific de Sud, trecând prin nordul Mexicului, centrul și Estul Statelor Unite ale Americii, sud-estul Canadei și terminându-se în nordul Oceanului Atlantic.

În Europa, eclipsa va fi parțial vizibilă în Svalbard (Norvegia), în Islanda, în Irlanda, în sud-vestul Marii Britanii (Anglia, Țara Galilor), în nord-vestul Spaniei și Portugaliei, în Azore și în Insulele Canare.

Întoarcerea oamenilor pe lună

Pentru prima oară de la programul Apollo 17 din 1972, NASA își asumă o misiune care să ducă oameni pe lună. Este vorba despre misiunea Artemis II, care va avea loc în noiembrie 2024 și care își propune să ducă patru persoane pe suprafața satelitului Pământului în 2024, printre aceștia fiind și primul astronaut de culoare, precum și prima femeie astronaut.

Alegeri în SUA și România

Publicația citată nu spune acest lucru, dar, desigur, anul 2024 va fi unul electoral în mai multe țări ale lumii, printre care și SUA și România. Alegerile din aceste două țări vor avea, de altfel, o importanță majoră, urmând să determine parcursul regional și chiar global pentru mulți ani de acum înainte.

Alegeri vor fi însă și în alte țări, inclusiv în Rusia, care va organiza alegeri prezidențiale pe data de 17 martie.

Sursa foto: Shutterstock / Alones

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri